Ringetten MM-finaalisarjaan valmistautuvat Suomi ja Kanada ottivat yhteen Vantaalla pelatussa harjoitusottelussa keskiviikkona.

Suomi otti Tikkurilassa pelatussa ottelussa selkeän 13-4-voiton. Suomen tehokkaimmat pelaajat olivat Susanna Tapani (3+5=8) ja Anne Pohjola (3+3).

Suomen päävalmentaja Timo Himberg löysi ottelusta paljon hyvää, mutta myös parannettavaa. Suomi aloittaa Kanadan tavoin MM-kisojen finaalisarjan uudenvuodenpäivänä.

– Pelasimme ehjän kuusikymmentäminuuttisen, missä kaikki kentät onnistuivat. Tehot keskittyivät kahdelle ensimmäiselle ketjulle, mutta kaikki pelasivat hyvin. Harjoitusotteluksi oli todella hyvä tunnelma ja kyllä näissä maaotteluissa vaan on aina jotain ainutlaatuista, Himberg sanoi liiton tiedotteessa.

– Omalta alueelta lähtöihin tarvitaan vielä tarkkuutta. Myös pelaamisen kovuus on yksi tärkeä teema, mihin meidän pitää keskittyä. Se on kuitenkin täällä aivan eri luokkaa kuin kotoisessa SM-sarjassa. Pitää myös muistaa, että tänään meillä oli vielä etulyöntiasema senkin vuoksi, että kanadalaiset kärsivät aikaerosta. Siellä on paljon taitavia yksilöitä ja kyllä meidän pitää vielä parantaa.

Suomi ja Kanada aloittavat taistelun Sam Jacks Trophyn voitosta eli lajin maailmanmestaruudesta perjantaina. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Toinen ottelu pelataan sunnuntaina ja kolmas ottelu tarvittaessa maanantaina.

Lähde: Ringetteliiton tiedote.