Haapoja mukaan Heleniuksen nyrkkeilyiltaan – juhlaottelussa vastassa suomalaisille tuttu mies

© Kuva: Getty Images

Juho Haapoja kohtaa unkarilaisen Tamas Lodin Hartwall Arenan ammattinyrkkeilyillassa 2. huhtikuuta.

Haapojan ammattilaisura alkoi vuoden 2006 huhtikuussa Torniosta, joten tänä keväänä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta hänen ammattilaisdebyytistään.

– Kyllä tässä kymmenessä vuodessa on viisastuttu ja järkeä tullut treenaamiseen. Ennen painettiin pää kolmantena jalkana joka paikassa. Nyt treenataan totta kai lujaa, mutta järki päässä, Haapoja kertoo tiedotteessa.

Haapoja on tullut suomalaisyleisölle tutuksi armottomista iskusodista vuosien mittaan. Kun pohjanmaalainen astelee kehään niin voi olla lähes varma, että silloin tapahtuu. Näin kävi myös viime joulukuussa hänen ottaessaan rajun tyrmäysvoiton Miguel Velozosta ottelun seitsemännessä erässä.

– Tyyli on tullut äidinmaidosta. Tuntuu todella hyvältä, että yleisö pitää näkemästään ja viihtyy otteluissani. Arvostan sitä suuresti. Tietynlaista lisäboostia se tuo, kun yleisö elää mukana ja on tukena, Haapoja sanoo.

Unkarilaisvastustaja on otellut aikasemminkin suomalaisia vastaan. Vuonna 2013 Lodi tyrmäsi Janne Forsmanin. Viime vuoden keväällä hän otteli ratkaisemattoman Jarno Rosbergia vastaan iskien suomalaisen kerran kanveesiin. Haapojalla on siis kostettavaa suomalaisten puolesta.

– Näin nuo molemmat ottelut paikan päällä. Lisäksi olen katsonut Lodin matseja Youtubesta. Kyseessä on erittäin urheilullinen kaveri, joka lähtee varmasti tekemään kunnon ottelun. Siinä mielessä uskon, että jälleen päästään näkemään viihdyttävä kamppailu, Haapoja kertoo.

Lodi on otellut kaikkiaan 25 ottelua, joista hänen tyrmäysvoittoonsa on päättynyt 14 kamppailua. WBO-liiton Euroopan mestaruutta voidaan pitää 26-vuotiaan nyrkkeilijän uran tähtihetkenä.

Lähde: Tapahtuman tiedote


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!