Hollo vs Lukijat: ”Mäkihypyssä ilon päivä – Etelä-Korea jäi taakse!”

© Kuva: Getty Images

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko urheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Suomalaisen mäkihypyn tasoa on siunailtu jo vuodet, mutta nyt kynnetään jo niin syvällä, ettei mitään järkeä. Puijon maanantain joukkuemäessä Suomi oli kahdeksas, mutta Etelä-Korea sentään laitettiin kyykkyyn, kun mukana oli yhdeksän maata.

– Voittajajoukkueelle Norjalle Suomi hävisi kahdeksan hypyn kilpailussa liki 400 pistettä eli lähes 50 pistettä / hyppy. Suomen edelle seitsemänneksi sijoittunut Tshekkikin oli lähes 200 pistettä Suomea edellä. Erot muihin olivat täysin järkyttäviä.

– Kun tiedetään tämän maan historia, perinteet ja osaaminen lajissa, on täydellisen uskomatonta, miten olemme voineet romahtaa näin ällistyttävän syvälle.

– Yksikään suomalainen hyppääjä ei tällä hetkellä ole lähelläkään maailman TOP10 tasoa, ei edes huippuonnistumisella ja täydellisellä tuuliraolla.

– Kun useampikin maajoukkuemiehistämme on joskus jopa menestynyt maailmancupissa, on hyvä ja äärimmäisen aiheellinen kysymys, miten ihmeessä tällainen totaalinen romahdus on edes mahdollista? Miten ihan kaikki on onnistuttu tekemään ilmeisesti täydellisen väärin? Tuloksista ei voi muuta johtopäätöstä vetää.

– Miksi Lauri Asikainen, Jarkko Määttä ja Ville Larinto taantuvat vuosi vuodelta? Miten se on mahdollista, kun jokainen heistä on kuitenkin menestynyt muutaman viime vuoden aikana kymmenen parhaan joukkoon. Kertokaa, jotka tiedätte. Minä en tiedä.

– Ei kuulkaa paljon puutu, että nykymenolla Toni Nieminen on ensi kaudella Suomen ykköshyppääjä.