Suomalaiset huippulautailijat Peetu Piiroinen ja Enni Rukajärvi ovat kertoneet mielipiteensä lajinsa arvostuksesta suomalaisessa urheilumediassa Iltalehden haastattelussa.

Piiroinen voitti juuri big airin maailmanmestaruuden. Siltikään Piiroinen ei ole suosikki voittamaan Vuoden urheilijan palkintoa 2016.

– Meriitit olisivat periaatteessa riittäneet valintaan varmaan monenakin vuonna. Miten esimerkiksi Enni (Rukajärvi) ja Roope (Tonteri) ovat menestyneet, ja minullakin on ollut hyvää menestystä. En tiedä. Kai lumilautailu voi olla vähän nuori laji. Aika moni urheilutoimittaja on vanhempaa ikäkastia ja arvostaa enemmän näitä perinteisempiä lajeja, Piiroinen sanoi Iltalehdelle.

Seuraavat olympialaiset järjestetään 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa. Lumilautailijoita pidetään seuraavissa talvikisoissa taas Suomen vahvimpina mitaliehdokkaina.

– Ai niin, nytkö se lumilautailu onkin urheilua? Jos porukka ajattelee noin, niin toivottavasti ne sitten fiilistelevät meidän lajia. Toivottavasti sitten osataan arvostaa meidänkin lajia, Rukajärvi kommentoi.

– Riippuu, miten muut lajit pärjäävät siellä. Mutta jos joku saa sieltä kirkkaimman mitalin, niin sitten on aika saada Vuoden urheilijan palkinto, Piiroinen totesi.

Lue alkuperäinen artikkeli täältä.