Suomen kaikkien aikojen menestyinen ampumahiihtäjä Heikki Ikola tarjosi apuaan Ampumahiihtoliitolle, mutta jäi ilman vastakaikua. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Aktiiviurallaan kolme olympiahopeaa ja neljä MM-kultaa ottanut Ikola olisi halunnut auttaa nuoria kykyjä. Ikola oli suunnitellut perustavansa ryhmän, johon olisi haettu lupaavia 13–16-vuotiaita urheilijoita legendan oppiin, mutta hanke on kuivumassa kasaan.

Ikolan mukaan Ampumahiihtoliitto ei kiinnostunut hankkeesta.

– Tästä tulee varmaan ikävää julkisuutta, mutta minun näkökulmastani totuus on koko lailla tuo. Kysyin liiton apua ja olin jo puhunut muutaman sponsorinkin valmiiksi, mutta en koskaan saanut liitosta kunnollista vastausta. Lähinnä todettiin, että maksaa liikaa. En minä tiedä, mikä siinä niin olisi maksanut, Ikola ihmettelee.

– Minä olisin ollut liitolle sponsorien kautta maksuton mies. Leirejä olisi järjestetty ainakin liiton päävalmennuskeskuksessa Vuokatissa, mutta myös muualla Suomessa. Kaisa Mäkäräisen ansiosta lajista innostuneita lahjakkaita nuoria olisi nyt tarjolla. Näiden lahjakkaiden nuorten kautta pitää varmistaa se, että lajissa olisi elämää myös Kaisan jälkeen, Ikola korostaa.

Alkuperäinen artikkeli on täällä.