Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sijoittuivat hienosti yhdeksänneksi Moskovassa pelattavassa beach volleyn Grand Slam -turnauksessa. Suomalaiskaksikko sivusi samalla uransa parasta sijoitusta FIVB:n kovatasoisimmassa turnaussarjassa.

Lehtosen ja Lahden turnaus päättyi niukkaan 1-2 (14-21, 21-16, 14-16) tappioon sveitsiläisparille Joana HeidrichNadine Zumkehr, joka oli edennyt tappioitta suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle, päässen näin levänneenä kohtaamaan suomalaiset.

Jatkopelien ensimmäisellä kierroksella Lehtonen ja Lahti ottivat tunnin ja vartin upean taistelun jälkeen 2-1 (25-27, 23-21, 21-19) voiton italialaisparista Marta MenegattiViktoria Orsi Toth. Myös ensimmäinen erä oli jo kertaalleen poikki suomalaisille, mutta päätuomari näki ottelupallotilanteessa Lehtosella ja Lahdella liikaa kosketuksia.

Moskovassa Lehtonen ja Lahti voittivat olympiarankingissa seitsemäntenä ja kahdeksantena olevat parit. Tämä tietää hyvää ensi keskiviikkona Sveitsissä käynnistyviä EM-kisoja ajatellen. Turnaustahti on tiivis, sillä välittömästi Bielin EM-kisojen jälkeen on vuorossa Hampurin Major -turnaus, jonka jälkeen ovat selvillä myös olympiarankingin kautta Rioon selviytyvät 17 paria.

Lähde: Lentopalloliitto