Sveitsissä keskiviikkona alkavat beach volleyn EM-kisat on toiseksi viimeinen etappi ennen Rion olympiarankingin sulkeutumista.

Suomalaisparit Riikka LehtonenTaru Lahti ja Essi HasuAnniina Parkkinen lähtevät Bielin turnaukseen kovin tavoittein.

– Lähdemme ehdottomasti hakemaan EM-turnauksesta mitalia. Siihen meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet – niin on toki monella muullakin parilla. Pelimme ei ole valmista, mutta meillä on tälle kaudelle pelattuna jo useita hyviä turnauksia, Lahti sanoo.

Viime vuoden Itävallan EM-kisojen 25:s sija eli putoaminen jatkopeleistä oli Lehtoselle ja Lahdelle valtava pettymys. Sitä tunnetta kaksikko ei halua kokea tässä turnauksessa enää uudelleen.

– Tällä kaudella on keskitytty harjoittelun lisäksi myös palautumiseen. Taso on selvästi vakiintunut viime kesään verrattuna. Tie Rioon on edelleen pitkä, mutta on hienoa nähdä kehitystä koko ajan, Lehtonen pohtii.

Hasu ja Parkkinen porskuttivat vuosi sitten EM-kisoissa jatkopeleihin sijoittuen lopulta 17:nneksi. Yhdeksäs sijakin Klagenfurtissa jäi vain viiden eräpisteen päähän.

– Meillä on takana hyvä kuukauden mittainen treenijakso sekä onnistunut turnaus tuulisissa olosuhteissa Tanskassa, joten ainekset hyvälle turnaukselle ovat myös nyt olemassa, Hasu ennakoi.

Lehtosen ja Lahden (ranking 9:s) kanssa samassa alkulohkossa pelaavat espanjalaiset Liliana Fernández Steiner ja Elsa Baquerizo McMillan (8), venäläiset Alexandra Moiseeva ja Ekaterina Syrtseva (24) sekä tshekkiläispari Kristyna KolocovaMichala Kvapilová (25).

– Haluamme pelata hyvää beach volleyta, pysyä hetkessä ja nauttia pelaamisesta. Ei saa miettiä liikaa lopputulosta tai palkintokoroketta, Lehtonen muistuttaa.

Hasun ja Parkkisen (27) vastustajat keskiviikon ja torstain lohkopeleissä ovat puolestaan italialaiset Marta Menegatti ja Viktoria Orsi Toth (6), hollantilaiset Sophie van Gestel ja Jantine van der Vlist (11) sekä norjalaiskaksikko Janne KongshavnVilde Solvoll (22).

– Italia ja Hollanti ovat ennakkoon todella kovia joukkueita, mutta taistelemme Norjan kanssa kovasti lohkon kolmannesta jatkopaikasta. Totta kai mekin haluamme mennä turnauksessa mahdollisimman pitkälle, Parkkinen toteaa.

Jokaisen kahdeksan alkulohkon kolme parasta paria etenee perjantaina alkaviin pudotuspeleihin. Lohkovoittajat pääsevät suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Välierät ja mitaliottelut pelataan sunnuntaina.

Lähde: Lentopalloliitto