Naisten nyrkkeilyn MM-kilpailuissa Kazakstanissa on reilun viikon aikana luvassa kunnian ja maineen sekä mitalien lisäksi myös muuta hyvää.

Olympiapaikka Rioon on luvassa kaikille olympiapainoluokkien mitalisteille ja se toimii vielä ekstrabuustina suomenkin kolmen nyrkkeilijän kisajoukkueelle. Suomea MM-kisoissa 2016 edustavat Elina Gustafson (69 kg), Marjut Lausti, (54 kg) ja Mira Potkonen (60 kg).

Naisilla on Rion olympialaisissa kolme painoluokkaa (51, 60, 75) ja jokaiseen pääsee mukaan vain 12 nyrkkeilijää. Jaossa on enää MM-kisojen mitalisteille paikat sekä yksi tripartite-kutsupaikka sarjaa kohden.

Suomalaiskolmikko on valmistautunut 19.-27. toukokuuta Astanassa käytäviin kisoihin mitä parhain mielin. Valmistava leiri kisamaassa on sujunut kaikkien mielestä erinomaisesti ja tarjonnut parhaat mahdolliset lähtökohdat hyville otteluille itse h-hetkenä.

Kazakstanissa on suomalaisten lisäksi kisoihin olleet valmistautumassa isäntämaan ohella Ukrainan, Bulgarian ja USA:n maajoukkueet.

Suomen joukkueen valmentaja Maarit Teuronen on ollut myös tyytyväinen valmistautumisleirin antiin

– Sparrivastustajista ei ole ollut todellakaan pulaa ja eri ottelutyylejäkin on riittänyt. Maan tavat tuntevan Askar Sarsenbayevin mukana oleminen on helpottanut käytännön järjestelyjä. Olemme kulkeneet isäntämaan joukkueen leiriohjelman mukaan, jopa saunaa myöten! Muut maat eivät ole sinne päässeet, Teuronen nauraa.

– Urheilijoiden tekeminen on ollut nousujohteista leirin ajan. Kisat tulee olemaan kovat ja jokaisen on saatava kisakehässä itsestään kaikki irti. Lähtökohtana on, että yksikään ottelu ei tule olemaan helppo, valmentaja listaa.

Lähde: Nyrkkeilyliitto