Beach volleyn viimeiset suorat olympiapaikat jaetaan tällä viikolla Saksassa pelattavassa FIVB:n Major -turnauksessa. Ensi maanantaina on tiedossa ne 17 paria, jotka pääsevät Rioon ilman jatkokarsintoja.

Myös Riikka Lehtosella ja Taru Lahdella on vielä mahdollisuus suoraan kisalippuun, mikäli he sijoittuvat Hampurin turnauksessa kolmen parhaan joukkoon, eivätkä pahimmat kilpakumppanit eli Kiinan, Argentiinan, Venäjän ja Vanuatun parit paranna olennaisesti pistetiliään.

Mikäli olympiapaikkaa ei irtoa FIVB:n olympiarankingin kautta, on suomalaisilla kaksikin takaporttia Rioon – juhannusviikolla Norjassa järjestettävä maanosakarsinta eli Continental Cup tai heinäkuun maailmankarsinta Sotshissa, jonne etenevät Continental Cupin kakkoset ja kolmoset.

Alkukauden hyvä menestys toi Lehtoselle ja Lahdelle Hampurin Major -turnaukseen suoran pääsarjapaikan, joten suomalaisparin osalta pelit alkavat keskiviikkona. Turnauksen pääareena on rakennettu upealle Rothenbaumin tennisstadionille, jonne mahtuu peräti 13 200 katsojaa.

– Riikka ja Taru ovat ensimmäistä kertaa urallaan Major-tason turnauksessa suoraan pääsarjassa, Lähdemme positiivisin mielin haastamaan rankingissa edellä olevia joukkueita, kertoo päävalmentaja Kai Liukkonen helteisestä Hampurista.

Lähde: Lentopalloliitto