Ensi vuoden Lahden MM-hiihdot saa oman joukkueensa 18.-19.6. kilpailtavaan Jukolan viestiin.

Joukkueessa on mukana useita maajoukkuehiihtäjiä olympiavoittaja Sami Jauhojärvestä nuoreen Katri Lylynperään. Koossa on varsin kokenut porukka: aiempien Jukolan viestien yhteenlaskettu määrä on noin 80.

Lappee-Jukolan käynnistää Lahti2017-tiimin osalta viestien avausosuudelle erikoistunut, toista kertaa Jukolaan osallistuva olympiavoittaja Jauhojärvi.

Kakkososuudella viestiä vie maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakola, joka on todellinen urheilun monilahjakkuus: menestystä on kertynyt niin maasto- ja ampumahiihdossa kuin suunnistuksessa ja pesäpallossakin.

Pitkällä yöosuudella juoksee ensi vuoden MM-kisojen maastohiihdon kilpailunjohtaja Raiko Pousi. Neljättä osuutta vie Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala, joka on mukana Jukolassa jo 38:tta kertaa.

Hiihtomaajoukkueen haastajaryhmään kuuluva Lylynperä aloitti suunnistusuransa jo pienenä isän reppuselästä.

Kuudennen osuuden Jussi Simula on kokenut hiihtäjä ja hiihtosuunnistuksen MM-mitalisti. Jussi on osallistunut Jukolaan vuodesta 2000 lähtien. Lahti2017-tiimin ankkuri on vankalla kahdeksan Jukolan kokemuksellaan maajoukkuehiihtäjä Anssi Pentsinen.

Tämän vuoden Jukola kilpaillaan Lappeenrannassa.

Lähde: Lahti2017-tiedotus