Sveitsin Bielissä pelattavat beach volleyn EM-kisat käynnistyivät suomalaisparien osalta yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla.

Essi Hasu ja Anniina Parkkinen hävisivät päivän molemmat kamppailunsa. Riikka Lehtosen ja Taru Lahden avauspäivän saldoksi jäi yksi voitto ja yksi tappio.

Hasun ja Parkkisen 13-21,17-21 tappio hollantilaisparille Sophie van GestelJantine van der Vlist tiesi sitä, että jatkopaikka jäi torstaina pelattavan alkulohkon kolmannen ottelun varaan. Myös kaksikon aamupeli Italiaa vastaan oli päättynyt 0-2 tappioon.

– Päivän kahdesta tappiosta jäi hieman pettyneet tunnelmat. Tasoa pitää tästä kylää nostaa, mikäli mielimme torstaina jatkoon, Hasu ruoti.

Hasu ja Parkkinen aloittivat päivän toisessa ottelussa molemmat erät hyvin, mutta vahvasti syöttänyt ja hyökännyt hollantilaispari vei rutiinilla pelin nimiinsä. Tilanne on tuttu viime vuoden Klagenfurtin EM-kisoista, jolloin kaksikko varmistivat jatkopaikan juuri alkulohkon päätösottelusta.

– Hyvällä syötöllä ja muutenkin omalla rohkealla pelillä meillä on kaikki mahdollisuudet jatkoon, Parkkinen uskoo.

Lehtonen ja Lahti sisuuntuivat aamun Venäjä-tappiosta ja kaatoivat alkulohkon toisessa ottelussaan tshekkiläisparin Kristyna KolocovaMichala Kvapilová 21-17, 21-18. Suomalaisduo mursi vastustajan pyristelyn toisen erän hyvällä syöttö- ja puolustuspelillä.

– Pelasimme nimenomaan yhdessä ja kentällä oli hyvä fiilis. Keskittyneisyys aamun jälkeen toi meille tärkeän voiton, jolla olemme taas mukana geimeissä, Lehtonen summasi.

Torstaina pelattavissa alkulohkon päätösotteluissa Hasu ja Parkkinen kohtaavat norjalaisparin Janne KongshavnVilde Solvoll. Lehtosen ja Lahden vastustaja on espanjalaiskaksikko Liliana Fernández SteinerElsa Baquerizo McMillan.

– Syöttö vaatii vielä lisää keskittymistä. Torjunnassa ja puolustuksessa ei voi saada kaikkea, mutta muutama piste sieltä täältä auttaa aina kummasti, Lahti näki.

Lähde: Lentopalloliitto