Superpesiksen kuukauden pelaajiksi on valittu Seinäjoen JymyJussien superjokeri Jukka-Pekka Vainionpää ja jyväskyläläisen Kirittärien monipuolinen tähtipelaaja Emma Nieminen.

Hurjaan iskuun yltynyt Vainionpää iski seitsemään otteluun 4+32 lyötyä ja 46 kärkilyöntiä. Nieminen dominoi ulkopelissä linjapelaajana ja nakutti sisällä kärkilyöntitilaston ykkösnimeksi.

Saman tahdin jatkuessa Vainionpää parantaisi hurjasti kaikkien aikojen yhden kauden lyötyjen ennätystä. Entinenkin on Vainionpään nimissä, 7+102=109 kaudelta 2014.

Sarjan hännille arvioitu JymyJussit on aloittanut kautensa pirteästi ja noussut sarjaneloseksi. Viidesti ykköspalkinnon saajaksi toukokuussa arvostettu Vainionpää on ollut tärkein yksittäinen pelaaja joukkueen menestyksen takana.

Nieminen on pelannut vakuuttavasti niin sisällä kuin ulkona. Joukkueensa viidestä toukokuun ottelusta Nieminen pokkasi neljä ykköspalkintoa. Tehot kirjataan lukemin 2+11 lyötyä, 9 tuotua ja 42 kärkilyöntiä.

Tv-ottelussa Lapuan Virkiän voittanut ja Raumalta pistepotin hakenut Kirittäret on vallannut naisten Superpesiksen piikkipaikan.

Lähde: Superpesis