Suomi on ensimmäistä kertaa opiskelijoiden naisten maailmanmestari salibandyssa. Suomi päätti Portugalin Portossa pelatun MM-turnauksen kaatamalla finaalissa Ruotsin rangaistuslaukauskisassa 3-2. Samat maat ratkovat illan myöhäisottelussa miesten mestaruuden.

Naisten finaalin varsinaisella peliajalla Ruotsi livahti sekä ensimmäisessä että toisessa erässä johtoon, mutta ensin Mari Alila ja sitten alivoimalla kapteeni Mia Karjalainen tasoittivat.

Kun kolmas erä ja kymmenen minuutin jatkoaika jäivät maalittomiksi, ratkottiin maailmanmestaruus rangaistuslaukauksilla. Eliisa Alanko ja My Kippilä nostivat Suomen 2-0-johtoon, mutta Ruotsin neljännen laukojan Stephanie Bobergin onnistuminen venytti kisaa vielä.

Suomen viides yrittäjä Jaana Lirkki harhautti maalivahdin ja siirsi ratkaisun rystyltä Ruotsin verkkoon. Suomen maalivahti Tiltu Siltanen torjui Ruotsin neljästä yrityksestä kolme.

Ruotsi – Suomi 2-3 rl (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

1. erä: 2.39 Sofia Joelsson (Anna Wijk) 1-0, 4.23 Mari Alila (Heidi Lirkki) 1-1.
2. erä: 37.00 Wijk (Joelsson) 2-1, 37.58 Mia Karjalainen (Laura Manninen) 2-2.
3. erä: Maaliton.
Jatkoaika: Maaliton.

Rangaistuslaukaukset: Eliisa Alanko S (+) Iza Rydfjäll R (-) My Kippilä S (+) Anna Wijk R (-) Julia Turunen S (-) Sofia Joelsson R (-) Ella Alanko S (-) Stephanie Boberg R (+) Jaana Lirkki S (+).

Rangaistulaukaukset Suomelle 3-1.