Miesten 5000 metrillä nähtiin Kalevan Kisoissa hurja loppusuoran kiritaistelu. Jarkko Järvenpää yrittää lannistaa Ossi Kekin ja Aki Nummelan 400 metrin kirillä, mutta turhaan. Kekki ja Nummela kiitivät loppusuoralla hänen ohitseen.

Hetken näytti siltä, että Nummela ottaa viimeinkin ensimmäisen Kalevan kisojen kultamitalinsa. Lahden Ahkeran Kekki oli kuitenkin lopulta vahvin ja voitti ajalla 14.27,71 ensimmäisen Kalevan kisojen kultamitalinsa. Häntä valmentaa oma isä Tapio Kekki.

Helsingin Kisa-Veikkojen Nummela rutisti hopealle ennätyksellään 14.28,06 ja tuuletti sitä karjumalla. Järvenpää joutui antautumaan Nummelalle neljällä sadasosalla ja sai pronssia. Kymppitonnin voittanut Joensuun Katajan Arttu Vattulainen putosi kärkivauhdista 450 metriä ennen maalia ja tuli neljänneksi ajalla 14.36,00.

Kärkikolmikko alitti Paavo Nurmen ennätysajan 14.28,2 ja Vattulainenkin Hannes Kolehmaisen ennätyksen 14.36,6.

Turun Urheiluliiton Kennedy Charicha roikkui kärkiryhmässä 4300 metriä, mutta jäi viidenneksi ajalla 14.41,05. Ensimmäisen kilometrin johtanut Turun Weikkojen Tuomas Jokinen valahti seitsemänneksi. Kilpailuun osallistui 18 juoksijaa.

Turun Urheiluliiton Joonas Lehtinen keskeytti 2620 metrin kohdalla. Lehtinen juoksi kolme vuotta sitten pronssia 1500 metrillä.

Estejuoksun voittanut Lahden Ahkeran Hannu Granberg juoksi yhdeksänneksi ennätyksellään 14.56,35. Ennätyksensä juoksi myös Limingan Niittomiesten Markku Nikkanen.