Suomi saavutti yhdeksän kultaa, kuusi hopeaa ja kuusi pronssia 22-vuotiaiden Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailujen ensimmäisenä päivänä Espoon Leppävaarassa.

Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki juoksi naisten 400 metrin aidoissa toiseksi 22-vuotiaiden naisten Suomen ennätyksellä 56,33.

Milla Kelon valmentama Uusimäki alitti Petra Stenmanin (ent. Söderström) 20 vuotta sitten juokseman edellisen SE:n 0,37 sekunnilla. Uusimäki paransi omaa ennätystään hulppeasti 0,62 sekunnilla.

Uusimäki harppasi Suomen naisten kaikkien aikojen tilastossa jo kolmanneksi Tuija Helanderin ja Stenmanin perään. Uusimäki pääsee 22-vuotiaiden sarjaan vielä kahtena seuraavana vuonna.

Mestariksi rutisti Islannin Arna Stefanía Guðmundsdóttir ennätyksellään 56,08. Uusimäki joutui taipumaan hänelle loppusuoran taistelussa 0,25 sekunnilla. Kovien suoritusten arvoa nostaa vielä se, että takasuoralla puhalsi vastatuuli.

– En odottanut ihan näin kovaa aikaa, mutta SE oli tavoitteena. Aitajuoksussa ei saa koskaan nappisuoritusta, mutta tämä oli aika lähellä. Minulla oli tänään täydellinen kirittäjä (Guðmundsdóttir).

– Viimeisen aidan jälkeen katsoin kelloa, vaikka niin ei saisi tehdä, ja huomasin, että voin juosta SE:n. Tappio islantilaiselle harmittaa vähän, mutta en voi olla kovin pettynyt, Uusimäki riemuitsi.

Uusimäki juoksee Leppävaarassa vielä 200 metriä ja 4 x 400 metrin viestissä.

– Juoksen ensi lauantaina Lappeenrannan Elliittikisoissa 200 metriä ja 400 metrin aidat seuraavan kerran Ruotsi-maaottelussa, Uusimäki kertoi.

Lähde: Yleisurheilu.fi