Jenna Laukkanen jäi harmittavan niukasti ulos välieristä, mutta kellotti uuden Suomen ennätyksen Rion olympialaisissa. Myös Matias Koski jäi erittäin pienellä marginaalilla ulos semifinaaleista.

Laukkanen tunsi olevansa hyvässä kunnossa aloittaessaan olympiauintinsa Riossa sunnuntaina. Hän ui jo kolmannessa erässä keskiradalla, ja paransi soolosuorituksella omaa SE-aikaansa reilut kaksi kymmenystä lukemiin 1.07,35.

– Vähän odotin sitä 1.06 alkavaa, mutta onhan tuo nyt Suomen ennätys olympialaisten alkuerissä, niin täytyyhän siihen tyytyväinen olla. Aloitus oli hyvä, nopeimpani koskaan. Toivottavasti tämä nyt riittää illan välieriin, Laukkanen tuumi.

Valmistautuminen Riossa on sotkamolaisella sujunut hyvin, eikä oudot kisa-ajatkaan häntä vaivaa.

– Oli kivaa ja rentoa lähteä uimaan, kun oli tuttujakin samassa erässä, ja nämä päivät on täällä mennyt ihan hyvin, Laukkanen tuumi.

Viralliset tulokset olivat Laukkaselle kuitenkin pettymys, sijoitus oli 18:s ja välieriin vaadittiin vain 0,13 sekuntia kovempi aika. Se kirvoitti Laukkaselta pienen kiroilun, mutta verryteltyään hapot pois hän jo hymyili uudelle ennätykselleen. Keskiviikkona Laukkasella on luvassa 200 metrin rintauinti.

Kosken uinti ei tuntunut hyvältä

Matias Koski starttasi toisen, ja viimeisen, kerran Rion olympialaisissa sunnuntaina. 200 metrin vapaauinnistaan paljon odottanut Koski joutui pettymään karvaasti, kun tuloksena oli karsiutuminen välieristä vain neljännessekunnilla. Kello näytti 1.47,40, ja Kosken toukokuinen SE-aika 1.46,98 olisi tuottanut hänelle semifinaalipaikan, mutta nyt sijoitus oli 21:s.

– Uinti ei tuntunut ollenkaan hyvältä, en osaa siitä mitään muuta nyt sanoa. Olen tosi pettynyt, Koski kertoi.

Ei Kosken kaksisatanen huono ollut, mutta kiusallisen lähelle jäi unelma olympialaisten iltakisoista. Näin Kosken summana toisista olympialaisista oli 42. ja 21. sija.

Jallow aloitti kisansa maltillisella vauhdilla

Mimosa Jallow puhkui hyvää oloa lähtiessään henkilökohtaiselle 100 metrin selkäuinnille. Hän oli kuitenkin ymmällään tultuaan maaliin, kun tulostaulu tarjoili hänelle 1.01,58, mikä uupui hänen Suomen ennätyksestään reilun sekunnin.

– Tosi hämmentävää, odotin harvinaisen innolla, että pääsisin jo uimaan ja kaikki tuntui tosi hyvältä. Uinti tuntui tosi hyvältä, mutta eihän tuo aloitus sitten ollutkaan niin kova miltä tuntui, Jallow ihmetteli.

Hyvän tunteen vuoksi häntä toki harmitti, että tulos jäi päälle 1.01:n, vaikka kunto on selvästi 1.00:n tasoa, kuten hänen useat uinnit osoittavat. Jallowin sija oli 24 ja marginaalia välieriin jäi 0,69 sekuntia. Oma ennätys olisi siis tuottanut kirkkaasti semifinaaliuinnin.

– Nyt taitaa jotenkin oma pää jarruttaa vauhtia, mutta katsotaan nyt vielä, jos tuolta videolta löytyisi joku syy. Onneksi saan vielä viestialoituksessa virallisen ajan tästä.

Viesti on luvassa kisojen lopulla perjantaina. Jos merkit toukokuun lopun EM-uinneista pitävät paikkansa, nähdään Jallow viestissä hurjassa lennossa. Lontoossakin hänen henkilökohtainen matkansa alkoi saman luokan ajalla kuin nyt Riossa, mutta viestissä syntyi uusi SE.

Lähde: Suomen Uimaliitto