Presidentti Sauli Niinistö tapasi paralympiajoukkueen – ”Tästä sai hyvin tsemppiä”

© Kuva: Juha Tamminen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi puolisonsa Jenni Haukion kanssa paralympiajoukkueen syntymäpäivänään 24.8. Mäntyniemessä.

Tilaisuus oli välitön ja presidentti toivotti joukkueelle paljon onnea ja lupasi seurata kilpailuja tiiviisti television kautta.

Maalipalloilijat toivat presidentille lahjana maalipallon, lisäksi pääsihteeri Tiina Kivisaari luovutti presidenttiparille joukkueen paidat sekä virallisen Lohdunkantaja-korun.

Puheessaan Niinistö muisteli kokemuksiaan Lontoon paralympialaisista. Hän pääsi seuraamaan muun muassa maalipalloilijoiden finaaliottelua sekä jousiammuntaa.

– Mielestäni tunnelma paralympialaisissa oli tiivis ja kannustava. Oli upea kokea Lontoon täydet kisakatsomot ja kannustus. Myös brasilialaiset ovat ilmaisurikkaita ja uskon, että saatte kokea eläväiset ja hienot kilpailut, presidentti Niinistö kertoi puheessaan.

Ampumaurheilija Minna Leinonen oli otettu vierailusta ja presidentin sanoista.

– Oli oikein lämminhenkinen ja mukava tilaisuus, tästä sai hyvin tsemppiä Rioon, Leinonen totesi.

Suurimmalla osalla urheilijoista on vielä yksi treeniviikko Suomessa, jonka jälkeen joukkue lähtee elo-syyskuun vaihteessa ripotellen kohti Rioa.

Lähde: Sport.fi