Riikka Lehtosen ja Taru Lahden hyvät sijoitukset beach volleyn Major -turnauksissa heinäkuussa ovat nostaneet kaksikon FIVB:n tämän kauden rankingissa jo sijalle 12.

Lehtonen ja Lahti sijoittuivat sekä Kroatian Porecissa että Sveitsin Gstaadissa yhdeksänneksi, viime viikolla Itävallan Klagenfurtista oli tuomisina 17. sija.

Kansainvälisen Lentopalloliiton World Tour -rankingiin lasketaan mukaan kauden kaikki FIVB:n turnaukset. Lehtosen ja Lahden kauden paras World Tour -sijoitus on Turkin Antalyan hopea. Tämän lisäksi kaksikko on ollut kertaalleen viides, neljästi yhdeksäs, neljästi 17:s ja kaksi kertaa 25:s.

Syyskuussa Torontossa pelattaviin World Tourin finaaleihin kelpuutetaan rankingin kahdeksan parhaan parin lisäksi neljä paria ns. villillä kortilla. Myös Lehtonen ja Lahti ovat hakeneet Kanadan turnaukseen villiä korttia.

Lehtonen ja Lahti osallistuvat torstaina Kuopiossa alkavaan Trust Kapital Open -turnaukseen. Elokuun ohjelmassa on myös SM-finaalit Kouvolassa, Beachboard -turnaus Helsingissä sekä CEV Satellite Kisakalliossa.

Lähde: Lentopalloliitto