Kärkisijoitetut suomalaisnaiset ja norjalaismiehet esiintyivät vahvasti beach volleyn Trust Kapital Open -turnauksen toisena päivänä Kuopiossa.

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sekä Essi Hasu ja Anniina Parkkinen aloittivat turnauksen perjantaina suoraan toiselta kierrokselta. Lehtonen ja Lahti kukistivat avauspelissään englantilaiskaksikon Jessica Grimson / Victoria Palmer helposti numeroin 21-10, 21-10.

Mielenkiintoinen suomalaisvääntö nähtiin Hasun ja Parkkisen sekä Ida Sinisalon ja Niina Ahtiaisen välillä. Kaksinkertaiset nuorten arvokisamitalistit Sinisalo ja Ahtiainen aloittivat hyvin, mutta kokeneemmat Hasu ja Parkkinen käänsivät ottelun lopulta voitoksi pistein 21-19, 21-11.

– Turnaus on todella hyvin järjestetty. Hienoa, että aurinkokin tuli esille ja keräsi mukavasti yleisöä katsomoon, Parkkinen kehui tapahtumaa.

– Oli kiva pelata jälleen Idaa ja Niinaa vastaan. Toki myös voitto maistuu aina hyvälle, Hasu lisäsi.

Norjalaiset Hendrik Mol ja Mathias Bernsten kukistivat hieman yllättäen maanmiehensä Hendrik Bjarte Uskenin ja Oivind Hordvikin.

Myös Klagenfurtin FIVB Major -turnauksessa viime viikolla viidenneksi pelanneet Christian Sorum ja Anders Mol etenivät kolmannelle kierrokselle 21-13, 21-17 voitolla Pekka Piiposta ja Jyrki Nurmisesta.

– Tämä on yksi parhaiten järjestetyistä NEVZA-turnauksista ikinä. Kaksi voittoa kahdesta pelistä on totta kai myös hyvä juttu. Saimme Itävallasta rutkasti itseluottamusta ja pelimme paranee koko ajan, Sorum iloitsi.

Muista suomalasimiehistä Santeri Siren ja Miro Määttänen jatkavat turnausta voitettuaan tappiokaaviossa tanskalaisparin Daniel Jonassen / Morten Overgaard lukemin 2-1 (28-30, 25-23, 15-13).

Koko viikonlopun jatkuva Trust Kapital Open kuuluu Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n kiertueeseen, johon on osanotto-oikeus pohjoismaalaisten lisäksi englantilaisilla urheilijoilla.

Lähde: Lentopalloliitto