Viikonvaihteessa Puolan Bielsko Bialassa jatkuvissa naisten lentopallon EM-karsinnoissa nähdään Suomen joukkueessa todellinen tulevaisuuden nimi, kun 16-vuotias Suvi Kokkonen esiintyy joukkueen hakkurina viime viikonvaihteen avausturnauksen tapaan.

Helmikuussa 2000 syntynyt Kokkonen on ensimmäinen tällä vuosituhannella syntynyt suomalainen lentopallon aikuisten maajoukkuepelaaja. Ensimmäinen hän oli tätä lajia jo myös viime kaudella kotoisessa Mestaruusliigassa 15-vuotiaana debytanttina.

182-senttinen Leppäveden Lepässä ensimmäiset lentopallo-oppinsa saanut Kuortaneen urheilulukion ekaluokkalainen sai ensikasteensa naisten maajoukkueessa Israel- ja Portugali-otteluissa ennen EM-karsintoja.

– Olihan se taas kerran jännää, mutta niin on ollut jo aika monta kertaa aiemminkin lentopallon kanssa, Kokkonen kertoo tunnelmistaan puolalaisen hotellin aulassa perjantain seuraavaa EM-karsintapeliä jo odotellessa.

Kokkonen löysi itsensä pelaamasta naisten maajoukkueessa ensimmäistä maaotteluaan alle 16,5 vuotiaana yhdessä idolinsa Laura Pihlajamäen kanssa.

– Vähän pelotti aluksi mennä treeneihin, mutta eihän nämä nyt mitään pelottavia ihmisiä ole. Lapa (Laura Pihlajamäki) on esimerkiksi näyttänyt, mihin suomalainen naislentopalloilija voi pystyä. Ja hän ottaa kaikki ihmiset joukkueessa hienosti huomioon, Kokkonen kuvailee.

Naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi kehuu lupausta auliisti.

– Erittäin positiivinen tuulahdus suomalaisessa tyttö- ja naislentopallossa! Hänessä yhdistyy lahjakkuus, oikeanlainen innostus, tekeminen ja motivaatio. Suvi on erittäin monipuolinen pelaaja. Näkisin, että vain taivas on rajana, kun keskittyy oikeisiin asioihin. Urheilijasta itsestäänhän asiat on loppuvaiheessa kiinni, Kangasniemi hehkuttaa.

Toinen EM-karsintaturnaus Puolassa viikonloppuna

Lentopallon naisten EM-karsinnat jatkuvat toisen turnauksen merkeissä Puolan Bielsko Bielassa tulevana viikonloppuna.

Avausviikonlopun turnauksessa Suomi sai tililleen yhden sarjapisteen 2-3 -tappiosta Virolle. Puola johtaa lohkoa puhtaalla pelillä (9 pistettä), Unkarilla on pisteitä kuusi ja Virolla kaksi.

Karsintalohkon voittaja etenee suoraan ensi syyskuussa Azerbaizanissa ja Georgiassa pelattaviin EM-kisoihin, kakkonen jatkaa karsinnan viimeiseen vaiheeseen, jossa pelataan koti-vierasottelut lohkon Romania, Bulgaria, Montenegro ja Sveitsi kakkosta vastaan.

Puola ja Unkari selviytyivät Suomen ohella suoraan karsintojen toiselle kierrokselle. Viro kukisti toukokuussa ensimmäisellä kierroksella Ruotsin, Tanskan ja Luxemburgin.

Lähde: Lentopalloliitto