Golf-kauden herkkupala alkaa tänään perjantaina iltapäivällä, kun Euroopan ja USA:n joukkueet kohtaavat Ryder Cupissa 15.30 alkaen.

Turnauksen Viasatille selostava Teemu Tyry kertoo, että edessä on selostuskauden ylivoimainen kohokohta ”kaikilla mittareilla”.

– Yleisönkin kannalta Ryder Cup on on selkeää seurattavaa, kun pelataan reikäpeliä, eli samalla tavalla kuin valtaosa harrastajistakin pelaa. Muissa isoissa kisoissa pelataan yleensä lyöntipeliä, Tyry toteaa SuomiUrheilu-sivustolle.

Heti perjantaina iltapäivällä Minnesotassa luvassa on Tyryn sanoin ”gourmet-show”, kun nelinpelissä kentälle astelee todellisia supertähtiä. Parit arvottiin seuraavasti:

Patrick Reed/Jordan Spieth vs. Henrik Stenson/ Justin Rose

Phil Mickelson/ Rickie Fowler vs. Rory McIlroy/Andy Sullivan

Jimmy Walker/Zach Johnson vs. Sergio Garcia/Martin Kaymer

Dustin Johnson/Matt Kuchar vs. Lee Westwood/Thomas Pieters

– Ryder Cupissa hienoa on myös se, että yleisöllä on paljon suurempi oikeus reagoida tapahtumiin. Uskonkin, että heti ykköstiiltä alkaen siellä on kunnon juhlat käynnissä, laulua ja muuta. Vähän kuin meillä Itä-Länsi-ottelu mutta potenssiin 10, Tyry naurahtaa.

Eurooppa on voittanut kolme edellistä kohtaamista. Neljäs peräkkäinen olisi historiallisen pitkä putki.

– Materiaalin puolesta USA on parempi, mutta eihän tämä pelkkä materiaalipeli ole. Juttelin Mikko Ilosen kanssa pitkään, ja hän totesi, että tällä kertaa USA on varmasti todella sisuuntunut. Siellä on osallistujat valittu nyt todella huolella, ja mätämunia ei joukossa ole.

– USA on suosikki, mutta ehdottomasti Euroopalla on mahdollisuudet. Nelinpelissäkin Euroopalla kävi ihan hyvä arpaonni, tuli otolliset parit, Tyry puntaroi.

Viasatin urheilukanavat ja Viaplay näyttävät Ryder Cupin 2016 suorana avausseremoniasta lähtien. Viasat Urheilu ja Viasat Jääkiekko -kanavilla sekä Viaplay -palvelussa kilpailua päästään seuraamaan suomenkielisellä selostuksella.

Selostajina toimivat Teemu Tyry ja Nikke Tyry ja asiantuntijoina Timo Rauhala, Antti Vaalas ja Karri Kakko. Viasat Golf -kanavalla selostus on englanniksi.

Turnauksen ohjelma:

pe 30.9. klo 00:00 Avajaisseremonia (Viasat Urheilu, Viasat Golf & Viaplay)
pe 30.9. klo 15:30 Ryder Cup 1. kilpailupäivä (Viasat Urheilu, Viasat Golf & Viaplay)
15:30-21:00 selostus Teemu Tyry & asiantuntija Timo Rauhala
21:00 alkaen selostus Nikke Tyry & asiantuntija Antti Vaalas
la 1.10. klo 15:30 Ryder Cup: 2. kilpailupäivä (Viasat Urheilu, Viasat Golf & Viaplay)
15:30-21:00 selostus Teemu Tyry & asiantuntija Karri Kakko
21:00 alkaen selostus Nikke Tyry & asiantuntija Antti Vaalas
su 2.10. klo 19:00 Ryder Cup: 3. kilpailupäivä (Viasat Jääkiekko, Viasat Golf & Viaplay)
selostus Teemu Tyry & asiantuntija Timo Rauhala

Joukkueet:

Eurooppa
Kapteeni: Darren Clarke
Varakapteenit: Thomas Björn, Padraig Harrington, Paul Lawrie, Ian Poulter & Sam Torrance.
Pelaajat: Rafa Cabrera Bello, Matthew Fitzpatrick, Sergio Garcia, Martin Kaymer, Rory McIlroy, Thomas Pieters, Justin Rose, Henrik Stenson, Andy Sullivan, Lee Westwood, Danny Willet & Chris Wood.

Yhdysvallat
Kapteeni: Davis Love III
Varakapteenit: Jim Furyk, Tom Lehman, Steve Stricker, Bubba Watson & Tiger Woods.
Pelaajat: Rickie Fowler, J.B. Holmes, Dustin Johnson, Zach Johnson, Brooks Koepka, Matt Kuchar, Phil Mickelson, Ryan Moore, Patrick Reed, Brandt Snedeker, Jordan Spieth & Jimmy Walker.