Saksassa ja Itävallassa viikon sisään kilpailtu, viisi taistoa sisältänyt yhdistetyn kesä-GP-kiertue päättyi lauantaina Oberstdorfissa Norjan Jarl Magnus Riiberin osakisa- ja sarjavoittoon. Paras suomalaisurheilija lauantaina oli 37:nnen sijan Eero Hirvonen.

Kilpailun voittaneen Jarl Magnus Riiberin jälkeen muut palkintokorokepaikat nappasivat Saksan Johannes Rydzek ja Itävallan Mario Seidl, joka oli ennen päätöskisaa kiertueen kokonaiskisan keulilla.

Muista suomalaisista Eero Hirvosen jälkeen Leevi Mutru oli 40:s ja Matti Herola 45:s. Kiertueella 38:nneksi sijoittunut Ilkka Herola ei puolestaan startannut viimeiseen kisaan lainkaan.

Sarjan päätöspäivän paras suomalainen Hirvonen oli myös mäkiosuuden jälkeen paras sinivalkoinen hypättyään HS137-mäestä 111,5 metriä ja keräten 101,1 pistettä. Mutrun 107,0 metrin loikka toi 86,0 pistettä ja Matti Herolan 103,0 metrin suoritus 82,8 pistettä.

Hiihtoon lähdettäessä 33:nnella sijalla ollut Hirvonen oli mäkiosuuden voittajaa, Norjan Riiberiä vajaat kolme minuuttia takana. Tuossa vaiheessa kisaa Mutru puolestaan miehitti 52:ttä ja Matti Herola pykälää alempaa sijaa.

Vaikka Mutrun pistetili ei Keski-Euroopassa auennutkaan, ei suomalainen painanut päätä puskaan viidennen kilpailun jälkeen.

– Olosuhteiden puolesta kiertue on ollut loistava. Olen nauttinut olostani täällä kesäisessä Keski-Euroopassa.

Kiertue päättyi siis lauantain kisaan ja Norjan Riiberin juhliin. Seidl sijoittui kakkoseksi ja Ranskan Francois Braud kolmanneksi siitäkin huolimatta, ettei hän kivunnut kertaakaan podiumille.

Suomalaisista Hirvonen oli loppupisteissä 26:s, Ilkka Herola 38:s ja Matti Herola 43:s. Mutrun mukaan paluu tositapahtumiin tuntui hyvältä.

– Paluu kisoihin on tuntunut totta kai hienolta. Näkee hiukan, missä mennään näin kesäkaudella ja se antaa osviittaa syksyä kohti, kesä-GP:ssä joukkuesprintistä yhdessä Matti Herolan kanssa 13:nnen sijan napannut sekä henkilökohtaisissa kisoissa 38:nneksi, 39:nneksi, 31:nneksi ja 40:nneksi päätynyt suomalaisurheilija tuumasi