Kaikkien aikojen pesäpalloilija jatkaa uraansa Sotkamon Jymyssä

© Kuva: Juha Tamminen

Sotkamon Jymy on tiedottanut tulevien vuosien joukkueestaan.

Lautasen äärellä jatkaa kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen, 40, jonka lisäksi Jymypaitaan on kiinnitetty nuori lukkarilahjakkuus Kalle-Tapio Huusko, 17. Kokeneen kaartin osalta Antti Hartikainen, Roope Korhonen sekä Rautiaisen veljekset Immo ja Kosti ovat allekirjoittaneet vuoden mittaiset jatkosopimukset.

Paluumuuttajina Sotkamo saa riveihinsä Kempeleessä vuokralla pelanneen Onni Määtän sekä Oulun Lippo Pesistä edustaneet Saku Hakkaraisen ja Jere Vikströmin.

Nuorilla paluumuuttajilla on edessään hieno haaste. Määttä allekirjoitti vuoden sopimuksen, Hakkarainen ja Vikström pelaavat Sotkamossa ainakin kaksi seuraavaa kautta.

– Kaikki pitää itse ansaita. Tämä on hieno joukkue, hieno seura ja hieno mahdollisuus kehittyä, Hakkarainen toteaa haastattelussa SuperJymyn kotisivuilla.

– Ympäristö on aika otollinen kehittymiseen, kun on huippupelaajia ympärillä. Nyt otetaan seuraava askel kohti valtakunnan huippua, Vikström komppaa.

Jymyyn siirtyy myös uutta valmennusosaamista. Jyväskylässä Kirittärien naisjoukkueessa kakkospelinjohtajana Suomen mestaruuden voittanut Teemu Körkkö liittyy valmennustiimiin vuoden mittaisella sopimuksella.

Kohoselle kahden vuoden jatkosopimus

Kaikkien aikojen pesäpalloilija ja 13-kertainen vuoden lukkari Kohonen nähdään Sotkamon Jymyn paidassa ainakin syksyyn 2018 asti. Samalla katseita siirretään tulevaisuuteen, sillä poikien Superpesiksessäkin jo pelannut Huusko, 17, allekirjoitti kolmevuotisen jatkopahvin.

– Kalle-Tapio on meidän yksi kirkkaimpia helmiä junioripolulla, toivottavasti kehityskäyrä jatkuu ylöspäin. Kun Kohosen ura aikanaan loppuu, niin meillä olisi omasta takaa paikan täyttäjä, urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen pohtii.

Lähde: Superpesis