Naisten Superpesistä pelataan 11 joukkueella kaudella 2017.

Superpesiksen hallitus tarjosi Mynämäen Vesalle mahdollisuutta pääsarjapaikkaan, mutta seuran johtokunta katsoi totuutta silmiin ja teki kielteisen päätöksen realistiselta pohjalta.

– Vähän myöhään tuli tieto tällaisesta mahdollisuudesta. Näin isoa ratkaisua pitäisi valmistella huolellisesti, emmekä halua lähteä ottamaan liian isoa taloudellista riskiä, perustelee seuran puheenjohtaja Juha Lehto.

Ovi naisten Superpesikseen aukesi Mynämäen Vesalle, kun Viinijärven Urheilijat päätti luopua pääsarjapaikastaan. Nyt takaportti pysyy kauden 2017 osalta visusti suljettuna.

– Superpesis on edelleen Suomen suurin naisten palloilusarja ja pyrkimys oli saada mukaan 12 joukkuetta. Tällä kertaa se ei valitettavasti onnistunut, mutta arvostan Mynämäen Vesan johtokunnan realistista päätöstä asiassa. 11 joukkueella mennään ja naisten Superpesis pyritään täydentämään 12 joukkueen sarjaksi kaudelle 2018, Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo linjaa.

Naisten superpesisjoukkueet kaudella 2017 ovat Kajaanin Pallokerho, Kempeleen Kiri, Kirittäret Jyväskylästä, Lappajärven Veikot, Lapuan Virkiä, Manse PP Tampereelta, Oulun Lipottaret, Pesäkarhut Porista, Pesä Ysit Lappeenrannasta, Rauman Lukko ja Seinäjoen Maila-Jussit.

Lähde: Pesis.fi