Suomalaisparit päättivät kilpailukautensa komeasti Ruotsissa ja Tshekissä pelatuissa beach volleyn halliturnauksissa. Kaikki kolme kärkipariamme selviytyivät viikonlopun koitoksissa mitalipeleihin.

Taru Lahti ja Anniina Parkkinen pelasivat voittoon Göteborgissa järjestetyssä Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n turnauksessa. Loppuottelussa suomalaispari kukisti norjalaiset Victoria Faye Kjolbergin ja Ane Hjortlandin 2-0 (21-11, 21-16). Välierissä kaatui länsinaapurin kaksikko Camilla Nilsson / Tavda Yoken 2-0 (21-16, 21-18).

– Kiva päättää vuosi voittoon! Peli oli rentoa ja kovaa. Omalla syötöllä saatiin hyvin tuhoa aikaan, Parkkinen kertasi voittoreseptin.

Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo jatkoivat vahvoja otteitaan, kun kahden viikon takainen Englannin hopeasija sai jatkoa myös Ruotsissa. Matkalla loppuotteluun Nurminen ja Piippo voittivat turnauksen ykkössijoitetun norjalaisparin Bergerud / Solhaug 2-1 (22-20, 19-21, 15-8). Finaalissa englantilaispari Chris Gregory / Jake Sheaf oli kuitenkin suomalaisia niukasti 2-1 (21-13, 20-22, 15-9) vahvempi.

– Välierässä otettiin revanssi norjalaisista, joille hävittiin elokuussa Kuopion turnauksen pronssimatsi. Finaalissa vastustaja pelasi hyvin ja söi meidän aseet hyökkäyksessä. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä loppukauden kahteen finaalipaikkaan. Tästä on hyvä jatkaa, Nurminen summasi loppusyksyn pelit.

Sinisalo ja Ahtiainen neljänneksi ”kotiturnauksessa”

Tshekissä talvikauden harjoittelevat Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen sijoittuivat neljänneksi Pelhrimovin CEV:n Satellite -turnauksessa. Päätöspäivänä suomalaisnuorilla riitti puhtia mukavasti ensimmäisiin eriin, mutta molempien pelien toisen ja kolmannen erän tappiot jättivät Sinisalon ja Ahtiaisen niukasti ulos mitaleilta.

Sunnuntaiaamun välieräpelissä suomalaispari joutui tunnustamaan emäntämaan kakkossijoitetun parin Kristyna Kolocova / Michala Kvapilová paremmakseen erin 2-1 (16-21, 21-10, 15-10). Pronssiottelussa tshekkiläiskaksikko Martina Bonnerová / Sarka Nakladalova oli suomalaisia 2-1 (16-21, 21-18, 15-9) parempi.

Kansainvälinen kilpailukausi on tämän vuoden osalta nyt ohi. Kausi 2017 starttaa helmikuun alussa Fort Lauderdalessa, Yhdysvalloissa, pelattavalla FIVB:n Major -turnauksella. Ensi kesän päätapahtumia ovat heinä-elokuun vaihteen MM-kisat Itävallassa sekä elokuun loppupuolella Latviassa järjestettävät EM-kisat.

Lähde: Lentopalloliitto