Kumparelaskun maailmancup käynnistyy Rukalla.

10. joulukuuta laskettava kilpailu on ensimmäinen olympiakarsinta vuoden 2018 Pyeongchangin kisoihin.

Maailman parhaat kumparelaskijat ovat nähtävissä jälleen joulukuussa Suomen freestylemaajoukkueen virallisessa valmennuskeskuksessa Rukalla. Kyseessä on seitsemäs kerta, kun kumpareiden maailmancupkilpailu järjestetään Kuusamossa. Alkavasta kaudesta tekee mielenkiintoisen mm. se, että Rukan kilpailusta alkavat olympiakarsinnat.

– Se tuo ehdottomasti oman mausteensa tähän kauteen. Jokainen kilpailija tähtää siihen, että kun karsinnat loppuvat tammikuussa 2018, oma olympiaranking on 30 joukossa. Muuten ei ole Etelä-Korean kisoihin asiaa. Eikä sovi unohtaa myöskään kevään MM-kisoja Sierra Nevadassa, sielläkin on kovat kapinat tulossa, toteaa Suomen freestylemaajoukkueen päävalmentaja Janne Lahtela.

Suomalaisittain alkavaan kauteen lähdetään positiivisin odotuksin.

Jimi Salonen oli kumparecupin viides viime vuonna, ja nyt kun kesätreenikausi on sujunut hyvin ja koko joukkue on pysynyt terveenä, niin odotukset ovat luonnollisesti korkealla. Ja vielä kun haastajaryhmä luo hyvää painetta maajoukkueelle, niin saadaan aikaan tervettä kilpailua joukkuepaikoista, mikä taas nostaa tasoa entisestään, Lahtela jatkaa.

Lähde: Ski Sport Finland