Helmikuisten Lahden MM-hiihtojen lipunmyynti etenee tavoitteen mukaan. Hiihtoliiton mukaan jo nyt on myyty ja varattu 70 000 lippua. Suosituimmat päivät ovat olleet ensimmäisen kisaviikon lauantai sekä toinen kisaviikko torstaista lauantaihin. VIP-lippujen myynti on ollut vilkasta – puolet tavoitellusta myynnistä on jo tehty.

Kysyntää on edelleen erityisesti parhaille paikoille ja sekä hiihto- että mäkistadionin pääkatsomo onkin suosituimpina kisapäivinä varattu loppuun.

– Kisakauden alkaminen on näkynyt selvästi lisääntyneenä kiinnostuksena niin kuluttaja- kuin yritysmyynnissäkin. Suomen satavuotisjuhlavuosi, tapahtuman suuruus ja kansainvälisyys ovat selkeitä vetovoimatekijöitä myös urheilufanien ulkopuolella, toteaa myyntijohtaja Mikko Saarinen.

Kisalipun hintaan sisältyvät aina sekä kilpailutapatumat että alueella järjestettävä muu ohjelma. Aikuisten päivälipun hinta on edullisimmillaan 31,50 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät kisoihin ilmaiseksi, 7-16 -vuotiaat saavat aluelipun puoleen hintaan ja muista lipuista kymmenen euron alennuksen. Eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet saavat kaikista lipuista kymmenen euron alennuksen.

Noin 15 prosenttia kisavieraista arvioidaan tulevan ulkomailta, kysyntää on edelleen eniten Norjasta.

(Lähde: Hiihtoliitto)