Nyrkkeilyn naisten 10. Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyvät tiistaina Bulgarian Sofiassa. Suomen neljästä nyrkkeilijästä yksikään ei ole kehässä avauspäivänä.

Ensimmäisenä suomalaisista kehään pääsee keskiviikkona arvokilpailujen ensikertalainen Akaan Iskun Satu Lehtonen, joka kohtaa walesilaisen EM-mitalistin Lynsay Holdawayn. Naiset ovat kohdanneet kahdesti aiemmin ja voitot ovat tasan 1-1.

Rion olympiapronssimitalisti Mira Potkosen kisaurakka alkaa torstaina ottelulla Sveitsin kokenutta Sandra Bruggeria vastaan. Tampereen Voimailuseuraa kotimaassa edustava Potkonen on voittanut naisten aiemmat kohtaamiset, mutta ei ole ikinä päässyt helpolla sveitsiläistä vastaan.

Rovaniemen Reippaan Anni Viantie kohtaa perjantaina Walesin Rosie Ecclesin, joka oli Viantien tavoin pronssilla lokakuun lopulla Saksassa pidetyssä Queens Cupissa. Molemmat ovat arvokilpailujen ensikertalaisia.

Tämän vuoden MM-pronssimitalisti Porin NMKY:n Elina Gustafsson sai vapaa-arvan toiselle kierrokselle, jossa hän kohtaa joko Kroatian tai Turkin edustajan. Kroatian Jovana Vujic on esiintynyt EM- ja MM-kehissä ilman suurta menestystä. Turkin Sema Caliskan on nuorten EM-hopeamitalisti ja edustanut maataan naisissa mm. Euroopan kisoissa, MM-kilpailuissa ja olympiakarsinnoissa sarjaa ylempänä 75-kiloisissa.

Lähde: Nyrkkeilyliitto