Pekka Koskela, Mika Poutala ja Tommi Pulli muodostavat Suomen joukkueen pikaluistelun maailmancupin avausosakilpailussa tulevana viikonloppuna 11.-13.11. Kiinan Harbinissa.

Koko kolmikko luistelee 500 metriä, Poutala ja Koskela 1000 metriä ja Pulli 1500 metriä.

A-maajoukkueen taso on alkukauden perusteella noussut verrattuna viime talveen. Koskela on ollut pari kymmenystä nopeammassa kunnossa ja Kanadassa harjoitellut Poutala selkeästikin vuoden takaista iskukykyään edellä.

Poutala on maailmanlistalla 500 metrillä kuudentena (34,67) ja 1000 metrillä jopa maailman ykkösenä (1.08,06).

– Myös 1000 ja 1500 metrillä maajoukkueluistelijoiden vauhti on kasvanut. Viime talvena yksi mies pystyi 1.52 -aikoihin, nyt kolme miestä pääsi sen alle ja neljäs vielä aivan tuntumaan. Kesän short-track on auttanut paljon kokonaisuuden eteenpäin viemistä, urheilutoimenjohtaja Janne Hännninen toteaa.

Poutala kehuu kauteen valmistautumisen sujuneen todella hyvin.

– Tämä on nyt ensimmäinen kausi kun olen tehny Kevin Crockettin kanssa hommia koko vuoden. Jääpäiviä on tullut taas lisää edelliseen vuoteen nähden.

Poutala hakee kauden ensimmäisistä maailmancupin kilpailuista onnistuneita suorituksia.

– Ensimmäisitä kisoista tavoittena saada onnistuneita suorituksia. Tiedän että vauhti on olemassa ja jos saan onnistuneita suorituksia, olen varmasti kärjen tuntumassa.

– Kausi on todella mielenkiintoinen. Innolla odotan ensimmäistä kertaa järjestettäviä sprinttereiden EM-kisoja tammikuun alussa. Kauden päätähtäin itsellä on sprinttereiden MM-kisat, mitkä luistellaan minun ”kotihallissa” Calgaryssä. Siellä olen luistellut tänäkin vuonna jo lähes kolme kuukautta, Poutala kertoo.

Poutala tavoittelee jo starttiennätystä

Suomalaiskaksikko Poutala-Koskela pitää tähän kauteen lähdettäessä kaksoisjohtoa kokeneempien aktiiviluistelijoiden maailmancupin starttimäärissä.

Ensimmäisen kerran maailmancupissa 2002 maaliskuussa startannut Poutala tavoittelee jo tällä kaudella kaikkien aikojen maailmancupin starttien määrässä kakkospaikkaa Korean Lee Kyuo-Hyukin (278 starttia) jälkeen. Suomalaisen startttimäärä on ennen kauden alkua 256, joka on sama kuin Hollannin Erben Wennemarsilla.

Sijoilla kaksi ja kolme listalla edellä ovat Hollannin Gerard van Velde (265) ja Jan Bos (260). Koskelan jo 2001 alkanut mc-ura on nähnyt 210 starttia, joka on kakkien aikojen tilastossa yhdenneksitoista eniten. Roland Brunnerin top-10 -paikka on enää kuuden startin päässä Koskelalta.

Kaikkien aikojen pistelistalla Koskela on sijalla 14. huimalla 6572 pisteen saaliillaan. Poutala on heti seuraavana 90 pistettä joukkuekaveriaan perässä.

Lähde: Luisteluliitto