Amerikkalaisen jalkapallon maajoukkuepelaaja Santeri Inkinen jatkaa ammattilaisuraansa Saksan pääsarjatasolla German Football Leaguessa eli GFL:ssä ja siirtyy etelädivisioonassa pelaavan Frankfurt Universen joukkueeseen.

Kaudella 2016 Inkinen edusti GFL-joukkue Dresden Monarchsia, jossa 25-vuotias takakentän pelaaja kuului puolustuksen johtohahmoihin. 16 ottelussa Inkinen taklasi 51 kertaa, mikä oli joukkueen kuudenneksi korkein lukema. Lappeenrannasta Seinäjoki Crocodilesin kautta Euroopan kärkipuolustajiin ponnistaneelle Inkiselle tilastoitiin lisäksi joukkueestaan eniten puolustettuja heittoja (10) ja toiseksi eniten syötönkatkoja (4).

Hyvän tulokaskauden jälkeen Inkisellä olisi ollut useitakin ottajia.

– Frankfurt erottui joukosta ja oli todella kiinnostunut minusta. Näin Frankfurtin hyvänä paikkana kehittyä. Myös Dresden oli mukana ensi kauden vaihtoehdoissa mutta ei päästy samalle sivulle jatkosopimuksesta, Inkinen kertoo.

Saksan mestaruuden lisäksi Inkisen uusi joukkue lähtee tavoittelemaan myös Euroopan seurajoukkueiden mestaruutta BIG6-sarjassa.

– Tietysti olen todella innoissani lähdössä uuteen seuraan. Valmennus on kova ja uskon ottavani kauden aikana isoja kehitysaskeleita.

Frankfurt Universe pelaa GFL:n etelädivisioonassa, jossa se sijoittui kaudella 2016 Schwäbisch Hall Unicornsin jälkeen toiseksi. Pudotuspeleissä sarjanousijan tie nousi kuitenkin pystyyn heti neljännesvälierissä, kun Kiel Baltic Hurricanes pudotti frankfurtilaiset jatkosta. Tulokaskausi Saksan korkeimmalla sarjatasolla oli kuitenkin onnistunut, ja lisäksi joukkue voitti kotiyleisönsä edessä kesäkuussa EFL Bowlin finaalissa Amsterdam Crusadersin.

Amerikkalaisen jalkapallon perinteet ovat Frankfurtissa syvällä. Vuodesta 1991 vuoteen 2007 Frankfurt Galaxy pelasi muutamaa kautta lukuunottamatta ensin World League -sarjassa ja myöhemmin NFL Europassa voittaen neljästi mestaruuden eli World Bowlin. Näistä viimeiseksi jäänyttä, vuoden 2006 mestaruutta oli voittamassa myös nykyisin Helsinki Roostersin hyökkäyksen linjaa valmentava Iiro Luoto.

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto