Belgiassa syyskauden lentopalloillut Nette Tuominen siirtyy kevätkaudeksi Espanjan liigaan.

Tuomisen uusi seura on maan ylivoimainen ykkösjoukkue Naturhouse Ciudad de Logrono. Logrono sijaitsee pohjois-Espanjassa ja joukkue on kolmen edellisen vuoden maan mestarijoukkue. Joukkue on hävinnyt viimeisen neljän kauden aikana vain kolme ottelua maan liigassa.

Belgialaisjoukkue BarBar Girls ajautui rahahuoliin ja palkkojen maksamattomuuden myötä Tuomiselle tarjottiin mahdollisuutta jättää seura.

– Tartuin tilaisuuteen ja uusi seura löytyikin nopealla aikataululla. Olen tyytyväinen tästä uudesta mahdollisuudesta täysammattilaisjoukkueessa. Espanjan liiga on Belgiaa kovempi ja pääsen kehittymään hyvässä porukassa, Tuominen iloitsee.

Logrono johtaa Espanjan liigaa puhtaalla pelillä hävittyään vain kaksi erää kymmenessä pelaamassaan liigapelissä. Liigakausi jatkuu 7. tammikuuta kotipelillä kolmantena olevaa Teneriffaa vastaan.

Joukkue on mukana myös Challenge Cupissa, Eurocupien kolmoskisassa. Siellä Logrono voitti avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa kotonaan portugalilaisen AVC Famalicaon 3-0. Toinen osaottelu on vuorossa 11.1.

Joukkueessa on espanjalaispelaajien lisäksi kolme brasilialaista sekä yksi serbialainen ja argentiinalainen pelaaja.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote