Suomi menestyu hienosti uinnin lyhyen radan MM-kisoissa Kanadassa.

Suomen saldona Windsorista oli seitsemän finaalipaikkaa. Niistä yksi tuli viestistä ja henkilökohtaisia finaaleja saavutti neljä eri uimaria, Silja Känsäkoski, Jenna Laukkanen, Matias Koski ja Ari-Pekka Liukkonen. Paras sijoitus oli neljäs, minkä Laukkanen saavutti kahdesti.

Suomen ennätyksiä syntyi henkilökohtaisissa lajeissa viisi ja viesteissä yksi.

Joukkueenjohtaja Jari Varjonen oli erittäin tyytyväinen uimareiden tulostasoon:

– Nämä kisat, ja tämän vuoden EM-uinnit Lontoossa, osoittavat, missä maajoukkueemme taso on tällä hetkellä, se on juuri näin kova, Varjonen painotti.

– Toinen tärkeä seikka on se, että joukkueen keski-ikä oli melkein 24 vuotta, eli kyseessä on aidosti aikuisten maajoukkue, joka myös menestyy. Tämä on hyvin tärkeä signaali meidän nuorille, esimerkiksi nuorten EM-kilpailujen ikäisille, sekä vasta aikuisten sarjoihin siirtyneille, että vaikka nuorina tulokset olisivat jo kovia, kovan työn ja pitkäjänteisyyden ansiosta parhaat tulokset tehdään aikuisiällä.

Varjonen korosti myös kisakokemuksen merkitystä, joka heijastuu siinä, että ennätykset pystytään tekemään aina uran kovimmassa paikassa. Tästä hyvinä esimerkkeinä Windsorissa olivat varsinkin Andrei Tuomola, Känsäkoski ja Koski.

– Tämä osoittaa sen, että uimarimme pystyvät keskittymään omaan suoritukseensa ja taktiikkaan tiukassakin paikassa, Varjonen muistutti.

Lähde: Uimaliitto