Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentaman Kuzbass Kemerovon vahva syksy sai jatkoa, kun joukkue kaatoi lauantaina kotonaan Gazprom-Yugra Surgutin 3-1 (25-16, 25-18, 21-25, 25-21).

Kemerovo jatkaa sarjassa neljäntenä tilillään yhdeksän kolmen pisteen voittoa sekä kolme tappiota.

– Murskasimme syötöllä pelin lähes kokonaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä vastustajalla oli vain viisi hyvää vastaanottoa. Kun Surgut sai kolmannessa erässä hihan kuntoon, meni peli odotetusti tiukaksi. Syötimme uskomattomat 18 ässää, joista passari Pavel Pankov teki puolet, parhaalle pommille mitattiin vauhtia 130km/h, Sammelvuo hehkutti.

Kemerovon suomalaislibero Lauri Kerminen pelasi virheettömän vastaanottopelin, mutta ei ollut 38 prosentin tarkkuuteen tyytyväinen.

– Oma peli oli normaalia huonompaa, mutta onneksi puhutaan joukkuepelistä. Loppua kohden peli alkoi kuitenkin normalisoitua. Kovaa syöttöilottelua oli molemmin puolin, Kerminen summasi.

Venäjän Superliigassa on nyt kolmen viikon ottelutauko, mikä antaa myös Sammelvuolle ja Kermiselle mahdollisuuden piipahtaa myös kotimaassa.

– Seuraava peli on Novosibirskissa joulupäivänä. Nyt on pieni huili paikallaan koko joukkueelle. Lataamme akkuja ja palaamme treeneihin perjantaina, Sammelvuo sanaili.

Poitiers palasi voittokantaan Ranskassa

Eemi Tervaportin edustaman Poitiersin neljän ottelun mittainen tappioputki Ranskan Pro A -liigassa katkesi 3-2 (25-20, 23-25, 21-25, 25-15, 15-13) -voitolla Nantesista.

– Meiltä oikeastaan vain ensimmäinen ja neljäs erä oli hyvää omaa peliä. Viides erä sitten olikin melkoista lottoa, Tervaportti huokaisi lauantai-illan päätteeksi.

Sarjan hännille jumiutunut Niklas Seppäsen Narbonne sekä kymmenentenä oleva Tommi Siirilän Ajaccio sen sijaan hävisivät viikonlopun kamppailunsa. Cannes kaatoi Narbonnen puhtaasti 3-0 – Nizza oli Ajacciota 3-1 vahvempi.

– Aika lailla sama kaava toistui kuin muissakin vieraspeleissä eli paljon virheitä. Itseltä muuten ”ihan ok” peli, mutta syöttö oli melkoista pullaa, Siirilä tuumaili.

Ajaccio aloittaa CEV Cupin tammikuussa suoraan toiselta kierrokselta, jolloin se vastaansa voittajan otteluparista Raision Loimu – Budvanska Rivijera, Montenegro.

Dürenin hyvä vauhti jatkuu Saksassa

Tommi Tiilikaisen valmentama SWD powervolleys Düren porskuttaa edelleen Saksan Bundesliigan kärkikolmikossa. Kauden kuudes voitto kirjattiin tällä kertaa vieraspelistä sarjajumbo Solingenia vastaan selvästi 0-3 (13-25, 22-25, 15-25).

Dürenissä pelaavasta suomalaistriosta Tomi ja Ossi Rumpunen piipahtivat kentällä pariin otteeseen, passari Jani Sippola ei pelannut Solingenia vastaan. Bundesliigan kärjessä on Mestarien liigan lohkovaiheeseen valmistautuva Berlin Recycling Volleys ennen United Volleys Rhein-Mainia.

Maliye Piyangon johto suli kahden erän jälkeen

Turkin pääsarjassa Antti Siltalan Maliye Piyango oli lähellä jättiyllätystä sarjakakkosen Ziraat Bankasin vieraana. Kahden voittoerän jälkeen toisen yleispelaajan loukkaantuminen sotki koko paletin, ja kotijoukkue kiri 3-2 (22-25, 25-27, 25-23, 25-20, 15-7) -voittoon.

Sarjan ulkomaalaisrajoitus pakotti Maliye Piyangon vaihtamaan myös passarin, sillä heillä ei ollut vaihtopenkillä yhtään paikallista hihamiestä.

– Homma oli hallussa kaksi erää, mutta loppu oli sekasortoa. Piste tietenkin tuolta porukalta hyvä saavutus, mutta täydet kolmekin olisi ollut otettavissa, Siltala manaili.

Vieremän miehen välillä varsin rajusti oireillut polvi alkaa pikku hiljaa olla pelikunnossa.

– Polvi kuvattiin viime viikolla ja sehän näytti juuri siltä kuin 27 vuoden hyppimisen jälkeen voisi kuvitella. Pääasia kuitenkin on, että oikeat hoidot ovat löytyneet ja aurinko alkaa taas paistaa, Siltala veisteli.

Antwerpenille tappio Belgiassa

Topvolley Callant Antwerpenin kuuden ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun sarjataulukossa pykälää alempana oleva Lindemans Aalst oli kotonaan 3-2 (25-20. 16-25, 27-25, 21-25, 15-8) Antwerpenia vahvempi. Vierasjoukkueen suomalaispelaajista Sauli Sinkkonen kirjautti tehot 12/+10, Elviss Krastins 18/+11.

– Pelissä oli selvä kaava eli joukkue, joka syötti paremmin, voitti erän. Meiltä vähän hajanainen peli, mutta tällaisella esityksellä yksikin piste kelpaa, Krastins totesi.

Belgialaisjoukkueen kausi jatkuu keskiviikkona CEV Cupin kotiottelulla kroatialaista Mladost Ribola Kastelaa vastaan.

Lähde: Lentopalloliitto