Ilkka Tuomisto hiihti perjantaina hienosti toiseksi Ukrainassa järjestetyssä parahiihdon maailmancupin 7,5 kilometrin perinteisen kisassa. Suomalainen jäi voitosta 15 sekuntia.

Perjantain urakka oli siinä mielessä erikoinen, että kisaa jouduttiin lyhentämään armottomien säiden takia. Tämä ei Tuomiston tekemiseen kuitenkaan vaikuttanut, kun suomalainen nappasi siis toiseksi suurimmat maailmancupin pisteet.

– Melko huonoissa olosuhteissa kelien puolesta kisa, jota jouduttiin vähän lyhentämään lumisateen ja kovan myrskyn takia. Mutta todellinen työmiehen keli, Tuomisto kertoi olosuhteista, ja jatkoi:

– Latu oli ummessa melkein koko matkalla ja jouduttiin hiihtämään latujen välissä, mikä ei ole mitään herkkua meille.

Kaikkiaan suomalainen oli päivän rupeamaansa tyytyväinen, ja Tuomisto lähteekin hyvillä mielin eteenpäin. Tosin kilpaileminen ei ole täysin varmaa lauantaina raskaan kelin takia.

– Mutta hyvä kisa kokonaisuutena ja asiallinen lopputulos. Tästä on hyvä jatkaa kisoja täällä eteenpäin. Tosin nyt näyttää siltä, että huominen kisa 20 kilometrin vapaalla siirretään sunnuntaille, kun vielä huomiselle on luvattu 50 senttiä aamulle uutta lunta ja myrskyä.

Perjantain kisan voiton vei kotiyleisön iloksi Ukrainan Igor Reptjukh, saman maan Grigorii Vovtshinski puolestaan otti kolmannen podium-paikan heti Tuomiston jälkeen.

Lähde: Hiihtoliitto