Suomalaisjuoksija tähtää EM-kisoihin 2018 – haki oppia tunnetulta valmennusgurulta

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Kestävyysjuoksija Arttu Vattulainen panostaa tosissaan EM-kisoihin 2018.

Vattulaisen ajatuksissa on hilata pitkien ratamatkojen ennätykset (5000 m 13.53,56 ja 10 000 m 29.33,70) ensi kesänä askeleen eteenpäin ja katsoa mihin rahkeet riittävät EM-kesän kisoissa 2018.

– Kympin juoksen keväällä ja vitosen ennätys pitäisi saada hilattua kesällä sinne 13.40:n tietämille. Lontoon MM-kisojen rajat ovat vielä liian kovia, mutta elokuisten Universiadien suhteen en ole vielä tehnyt päätöksiä, Vattulainen sanoo.

Jos kesä sujuu hyvin, Vattulainen saattaa kokeilla syksyllä ainakin puolimaratonia.

– Alunperin tavoitteena oli juosta puolimaraton jo viime syksynä. Se ei lonkan takia ollut mahdollista. Täytyy katsoa, olisiko ensi syksynä sitten pidemmän maantiematkan vuoro.

Lähiajat Vattulainen pysyy Oulussa, tekee perustreenit ulkona ja kovemmat harjoitukset hallissa tai juoksumatolla.

– Yleensä olen ollut tähän aikaan ulkomaan leirillä. Nyt on meneillään kandityöhön liittyviä luentoja, ja kun ei ole EM-kisavuosi, panostan opiskeluun. Ensi vuonna on tarkoitus tehdä EM-kisakauteen iso panostus. Voi olla, että pidän taukoa opinnoista.

Vuosi sitten Joensuun Katajan juoksija treenasi sydäntalven valmennusguru Nic Bideuan ryhmässä Australiassa. Leirin jälkeen iskenyt lievä ylirasitustila ja mykoplasma pilasivat kevään kilpailukauden, mutta leiri sinällään kasvatti tieto-taitoa ja uskoa omiin mahdollisuuksiin.

– Otin sieltä joitakin asioita omaan harjoitteluun. Ainakin harjoittelun rytmitykseen olen sisäistänyt sen, että teen kovat treenit aamupäivällä. Se oli avartava reissu. Suurin osa siitä porukasta juoksi Riossa. Leirillä näki, ettei itse ole ihan hirveän kaukana heistä.

Lähde: Yleisurheilu.fi

Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!