Suomalaisnaisilla oli mainio viikonloppu Euroopan kentillä. Roosa Koskelo, Laura Pihlajamäki, Nette Tuominen ja Iida Murto voittivat kaikki ottelusa, kun Jasmine Tahvanainen joutui ainoana poistumaan kentältä hävinneenä.

Koskelo juhli Sloveniassa 3-0 (25-18, 25-18, 25-17) -vierasvoittoa Nova Goricasta.

– Vastustaja oli ihan peliporukka kyllä, varsinkin laiturit, ja syöttivät tosi kovaa vähillä virheillä. Meidän sideoutpeli toimi kuitenkin todella hyvin tänään ja puolustettiin palloja peliin selvästi enemmän kuin vastustaja.

Koskeloa nauratti pelikavereiden tuskastuminen ”pitkään” bussimatkaan.

– Tämä on meidän pisin vieraspelimatka, mikä tarkoittaa pikkaisen reipasta kahta tuntia suuntaansa. Joukkuekaverit olivat ihan tuskissaan, kun matka oli niin pitkä!

Branik Maribor on liigassa kakkosena tasapistein CEV Cupista pudottamansa kärkijoukkueen Clacit Kamnikin kanssa yhden erän enemmän hävinneenä.

Vanhemmat kannustivat Pihlajamäen voittoon

Laura Pihlajamäki sai tuttua taustatukea katsomosta, kun hänen vanhempansa kannustivat Nantesin kotivoittoon Evreuxsta 3-1 (25-23, 25-18, 18-25, 25-12). Pihlajamäki nappasi neljä torjuntaa ja teki kaikkiaan seitsemän pistettä.

– Kaksi erää oli meidän hallintaa, kolmas surkea ja neljättä taas hallitsimme. Pelin taso ei tällä kertaa päätä huimannut, mutta tärkeät pisteet saatiin.

Nantes on Ranskan liigassa kolmantena vain kolme pistettä liigakärki Mulhousen perässä ja tasapisteissä Beziersin kanssa.

Tuomisen joukkueen voittoputki jatkuu edelleen

Nette Tuomisen Logronon tappioton taival Espanjan liigassa sai jatkoa, kun joukkue haki vieraspisteet legendaariselta ”Barcalta”, CVB Barcan nimellä lentopalloa pelaavalta jättiseuralta 1-3 (25-23, 21-25, 10-25, 18-25). Tuominen aloitti kaksi ensimmäistä erää ja keräsi neljä pistettä 29% hyökkäystehoilla (4/14).

Murto kentän ykkönen Örebrossa

Jasmine Tahvanaisen toiseksi viimeisenä sarjassa oleva Anwerpen kärsi niukan kotitappion Belgian liigassa viidentenä olevalle Oostendelle 2-3 (18-25, 26-24, 26-24, 20-25, 9-15).

Iida Murto oli kentän ykkönen Örebron lyötyä Gislavedin Ruotsin liigassa 3-0 (25-17, 25-17, 25-22). Murto teki kolmeen erään upeat 20 pistettä mm. syötettyyään viisi ässää. Örebro jatkaa liigakolmosena Engelholmin ja Hylten jälkeen.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote