Suomalaislentopalloilijat esiintyivät edukseen viikonlopun peleissä Euroopan kentillä. Miehillemme irtosi voittoja niin Venäjällä, Ranskassa, Belgiassa kuin Saksassakin.

Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentama sarjanelonen Kuzbass Kemerovo joutui ahtaalle Gazprom-Ugra Surgutin vieraana. Kahden tappioerän sekä vastustajan ottelupallon jälkeen Kemerovo nousi kuitenkin makeaan 2-3 (25-18, 25-17, 16-25, 24-26, 7-15) -vierasvoittoon.

– Kaksi erää meidän sideout oli tukossa. Lisäksi vastaanotto oli heikkoa ja hyökkäyspelissä suuria ongelmia. Sitten vaihdettiin hiukan miehiä ja löydettiin tasapaino omaan peliin. Hakkuri Viktor Poletaev palasi ottelun edetessä peliin yli kuukauden tauon jälkeen. Meidän loistava syöttöpeli ja 19 torjuntaa olivat lopulta voiton takeet, Sammelvuo summasi.

Libero Lauri Kerminen pelasi jälleen hienon ottelun (vastaanotto 83 %).

Ajaccio kaatoi sarjajohtajan

Ranskan Pro A -liigassa kipeytynyttä kantapäätään potenut Tommi Siirilä seurasi sivusta, kun GFC Ajaccio yllätti sarjajohtaja Chaumontin erin 3-2 (21-25, 25-23, 25-15, 20-25, 15-10). Siirilä on poissa pelikentiltä arviolta tammikuun ajan.

Niklas Seppäsen tehot 12/+3 eivät auttaneet Narbonnea voittotilin avaamisessa 0-3 (20-25, 23-25, 14-25) päättyneessä ottelussa Nantesia vastaan. Ajaccio on sarjataulukossa edelleen kuudentena, Narbonne 12:ntena. Ajaccio hakee tiistaina CEV Cupissa jatkopaikkaa makedonialaista Budvanska Rivijera Budvaa vastaan voitettuaan vieraissa ensimmäisen osaottelun puhtaasti 3-0.

Antwerpen mukana kärkikahinoissa

Belgian pääsarjassa Topvolley Callant Antwerpenin hyvä meno jatkui viikonloppuna, kun se kaatoi kotonaan VBC Waremmen 3-0 (26-24, 25-17, 25-20). Suomalaiskaksikko Elviss KrastinsSauli Sinkkonen teki ottelussa yhdeksän pistettä mieheen.

– Ensimmäinen erä oli vähän tahmeaa, mutta vähitellen nostettiin syöttöjen tasoa ja vietiin homma helpohkosti. Oli kiva päästä pelaamaan pienen tauon jälkeen, Sinkkonen sanaili.

Antwerpen on yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla sarjassa neljäntenä tasapisteissä kolmospaikalla majailevan Asse-Lennikin kanssa. Joukkueen pelit jatkuvat jo keskiviikkona CEV Cupin ottelulla Belgradin Punaista Tähteä vastaan. Ensimmäisen osan Topvolley voitti kotona 3-0.

Tomi Rumpusella hyvä hihapäivä Saksassa

Tommi Tiilikaisen valmentama SWD Powervolleys Düren palasi voittokantaan kaadettuaan sunnuntaina Rottenburgin 3-0 (25-14, 25-19, 27-25). Suomalaispelaajista voittajien Tomi Rumpunen nosti ottelussa 21 aloitusta 67 prosentin tarkkuudella. Passari Jani Sippola kävi kentällä parissa syöttövaihdossa. Düren jatkaa Bundesliigassa neljäntenä.

Lähde: Lentopalloliitto