Suomen amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen puolustuksen avainhahmoihin lukeutuva Roni Salonen, 26, jatkaa uraansa Saksassa.

Salonen on solminut kautta 2017 koskevan sopimuksen Braunschweig Lionsin kanssa. Lions on hallitseva Saksan mestari ja voitti kaudella 2016 myös Euroopan seurajoukkueiden mestaruuden eli Eurobowlin.

– Brauschweigin valintaan vaikutti lopulta eniten se, että GFL on itselleni uusi liiga ja tietysti se, että pääsen tavoittelemaan Eurobowl-voittoa, Salonen kommentoi siirtoaan.

Kahden edellisen kauden ajan Salonen on pelannut Innsbruck Raidersissa ja voittanut kummankin kauden päätteeksi Itävallan mestaruuden. Vuonna 2016 Salonen toimi Raidersin kapteenina. Huippupuolustaja palasi Itävallan kauden jälkeen kasvattajaseuraansa Helsinki Roostersiin ja oli syksyllä voittamassa myös Suomen mestaruutta.

Huhtikuun lopussa alkavassa Saksan pääsarjassa GFL:ssä pelaa tulevalla kaudella ainakin kaksi suomalaista. Salosen lisäksi myös kulmapuolustaja Santeri Inkinen pelaa GFL:ssä, Frankfurtin joukkueessa. Kummankin suomalaispuolustajan joukkueet tavoittelevat Saksan mestaruuden lisäksi myös seurajoukkueiden Euroopan mestaruutta.

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto