Miesten ja naisten lentopallomaajoukkueiden tutut päävalmentajat Tuomas Sammelvuo ja Tapio Kangasniemi saavat avukseen italialaisvalmentajat tulevalle kaudelle.

Miesten apuvalmentaja Claudio Rifelli oli tehtävässä jo viime syksynä tuuraamassa Nicola Giolitoa, mutta naisten apuvalmentaja Alessandro Lodi on staffissa täysin uusi kasvo.

Miesten maajoukkueen tuleva kesä ja syksy sisältävät kolme kovaa haastetta: MM-karsinnat, Maailmanliigan sekä EM-kisat. Töitä valmennusjohdolle riittää ja Rifellin lisäksi apuvalmentajana toimii myös analysointiin sekä tilastointiin apunsa antava Mikko Häyrinen KIHU:lta.

– Claudio Rifelli tuo pitkän kokemuksensa maajoukkueen käyttöön niin lentopallon, kun fysiikkavalmennuksenkin osalta. Hieno asia on myös se, että saamme Häyrisen Mikon nyt mukaan koko ajaksi. Hän tuo analysointiin ison avun, nyt kun Nicola Giolito jää siitä pois. Näin meillä on koossa staff, joka täydentää hyvin toisiaan, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

Lisäksi beach volleyn päävalmentaja Kai Liukkonen saa avukseen entisen huippupelaajan, Toni Vahelan. Myös Jyrki Nurminen ottaa roolia valmennuksesta oman pelaamisen ohella.

Lähde: Lentopalloliitto