Helsinki Roostersin hyökkäyksen koordinaattori ja Viasat Urheilun kommentaattorina Super Bowlissa tänään toimiva Mikko Koikkalainen uskoo Atlanta Falconsin mestaruuteen.

Ensinnäkin, Falconsin hyökkäyspeli on ollut tällä kaudella ilmiömäistä, aivan omalla tasollaan. Siitä kertoo jo joukkueen asettama uusi ennätys. Falcons teki runkosarjassa seitsemänneksi eniten pisteitä (540) koko NFL:n historiassa.

Toisaalta, myös New England Patriotsin puolustusta on kehuttu kilpaa koko kauden ajan. Koikkalaisen mielestä joukkue pääsi kuitenkin runkosarjassa liian helpolla.

– Patriots pelasi tällä kaudella ainostaan kahdesti sellaista hyökkäystä vastaan, joka vetää edes vähän vertoja Falconsille. Mutta sillä ei ole ollut vielä lähelläkään tällaista testiä, Koikkalainen kertoo Viasatsport.fin haastattelussa.

Koikkalaisen mukaan Patriotsin etuna on selkeästi, jos ei pari pykälää parempi, niin ainakin kokeneempi valmentaja. Bill Belichick on voittanut jo neljä Super Bowlia. Falconsin Dan Quinnille pesti on vasta ensimmäinen päävalmentajana NFL:ssä.

– Erot tulevat pienillä ratkaisun hetkillä, kun panokset ovat kovimmillaan. Belichickillä on näistä tilanteista kokemusta ja hän on tunnettu hyvistä pelisuunnitelmistaan. Kun kova paikka tulee, en tiedä miten Quinn pystyy vastamaan, hän jatkaa.

Tästä huolimatta Koikkalainen uskoo Falconsin mahdollisuuksiin.

– Ottelu tulee olemaan todella tasainen, ja viime kädessä se, jolle myös pallo pomppii paremmin, voittaa. Kuitenkin itse valitsen Atlantan, Koikkalainen päättää.