Tommi Siirilä Ranskan Cupin loppuotteluun – ”Oma kohtalo selviää lähipäivinä”

© Kuva: Juha Tamminen

Tommi Siirilän edustama GFC Ajaccio eteni Ranskan Cupin finaaliin kaatamalla välierässä Toulousen puhtaasti 3-0.

Ajaccio on hallitseva cupmestari ja Supercupin voittaja viime syksyltä. Maaliskuun 11. päivä pelattavassa loppuottelussa vastaan asettuu Nantes.

– Hallissa oli hieno tunnelma. Ehjä peli meiltä – onnistuttiin pelin jokaisella osa-alueella, Siirilä tiivisti

Ajaccio on mukana myös CEV Cupissa. Siirilän mainiota kautta on kuitenkin varjostanut kantapäävamma.

– Oma kohtalo selviää lähipäivinä. Kantapäästä löytyi magneettikuvissa irtonainen luunpala. Vielä ei ole tiedossa, mitä sille tehdään vai tehdäänkö yleensä mitään, Siirilä kertoi.

Liigassa kolmen tappion viikonloppu

Ranskan Pro A -suomalaismiehet eivät sen sijaan päässeet viikonloppuna voiton makuun, kun sekä Ajaccio, Eemi Tervaportin Poitiers että Niklas Seppäsen Narbonne hävisivät ottelunsa. Ajaccio on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä, Poitiers kahdeksantena ja Narbonne 12:ntena.

Sippola käänsi Dürenin kurssin

Saksan Bundesliigassa Tommi Tiilikaisen valmentama SWD Powervolleys Düren oli kaksi erää vaikeuksissa sarjassa pykälää alempana olevan SVG Lüneburgin vieraana. Tiilikaisen tuplavaihto käänsi kuitenkin pelin vieraille. Passari Jani Sippola jakeli palloja, ja hakkuri Marvin Prolingheuer takoi laidasta tehot 19/+11, kun Düren vei mukanaan täyden pistepotin lukemin 1-3 (22-25, 25-18, 19-25, 23-25).

– Saatiin hakkurin kanssa käännettyä kurssi, myös omaan peliin tyytyväinen. Kaksi erityylistä passaria ja hakkuria tuo Tommille vaihtoehtoja peluuttamiseen. Ensi lauantaina on tiedossa hieno kotimatsi Berlin RV:tä vastaan, Sippola tuumaili.

Dürenin Tomi Rumpunen pelasi tuttuun tapaan varman vastaanottopelin tehden 12 pistettä. ”Suomalaisjoukkue” jatkaa Bundesliigassa neljäntenä.

Kemerovon kova vire kestää

Venäjän Superliigassa viidentenä oleva Kuzbass Kemerovo haki tärkeän 1-3 (23-25, 25-22, 16-25, 18-25) -vierasvoiton sarjataulukossa niskaan hengittävästä Ufasta. Voittajien suomalaislibero Lauri Kerminen teki tarkkaa työtä vastaanotossa ja sai päävalmentaja Tuomas Sammelvuolta ansaitut kehut.

– Pelasimme kauden parhaan vierasottelun. ”Late” nosti pallot peräti 91 prosentin tarkkuudella. Hyvä syöttö- ja hyökkäyspeli meiltä, laitamiehet Viktor Poletaev (27/+20) ja Sergei Nikitin (20/+13) pelasivat erittäin kokeilla tehoilla, Sammelvuo summasi.

Siltalan joukkueelle helppo voitto kakkosmiehistöllä

Turkin Superliigassa Antti Siltala sai lepovuoron, kun Maliye Piyango otti helpon 3-0 (25-16, 25-17, 25-17) -voiton sarjajumbo MSK Urfasta.

– Tunti käytiin venyttelemässä. Vastustajalla oli mukana vain kahdeksan pelaajaa ja nekin kaikki junnuja. Joukkueella on pahoja rahaongelmia, kaikki parhaat pelaajat ovat lähteneet, Siltala kertoi vastustajasta.

Maliye Piyango jatkaa sarjassa viidentenä, kun runkosarjaa on pelaamatta seitsemän kierrosta.

Lähde: Lentopalloliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.