Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo oli lähellä todellista jättipaukkua.

Sarjajohtaja Zenit Kazan oli kaksi erää helisemässä Kemerovon hurjan kotivireen edessä, mutta vei lopulta voiton lukemin 2-3 (25-22, 25-20, 21-25, 20-25, 14-16). Kazan on voittanut Superliigan kolmena edellisvuonna peräkkäin sekä Mestarien liigan kahdesti.

– Pelasimme loistavasti ja johdimme jo 2-0. Sitten Kazan sai oman syöttönsä käyntiin ja me olimme vaikeuksissa. Viidennessä erässä nousimme 1-8 – tilanteesta taistelemaan vielä voitosta. Hallissa oli aivan käsittämätön tunnelma, kokonaisuudessaan hieno ilta lentopallolle, Sammelvuo hehkutti.

Kotijoukkueen suomaLälaislibero Lauri Kerminen selviytyi 33 syötön pommituksesta kahdella vastaanottovirheellä. Kemerovo on nyt sarjassa viidentenä tasavoitoin Belgorodin kanssa.

Siltalalle tappio vieraspelissä

Turkin Superliigassa Inegöl Bld nappasi 3-1 (25-21, 15-25, 25-18, 25-23) -voiton Antti Siltalan edustamasta Maliye Piyangosta. Siltala pelasi ottelussa reilut kolme erää tehden pisteet 6/+2. Tappiosta huolimatta ”Milli” jatkaa sarjassa neljäntenä.

– Tuomarit olivat kyllä aika kamalia, eikä meillä porukka pystynyt pitämään hermojaan kasassa. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin tosi hyvin ja viisaasti. Kolmannessa erässä erä loppui valmentajalta maltti ja alkoi tavanomainen vaihtorumba, Vieremän mies kertoi.

Suomalaisilla iso rooli Dürenin voittopelissä

Saksan Bundesliigassa Tommi Tiilikaisen valmentama SWD Powervolleys Düren pääsi lauantaina helpolla VCO Berliniä vastaan. Puhdas 3-0 (25-17, 25-19, 25-19) pitää Dürenin sarjataulukossa neljäntenä.

Suomalaisista Jani Sippola pelasi koko ottelun voittajien passarina. Tomi Rumpunen nosti 27 aloitusta 74 prosentin tarkkuudella ja teki siinä sivussa kolmeen erää kovat tehot 14/+12. Sunnuntaina Düren kärsi 1-3 (25-20, 23-25, 22-25, 20-25) -tappion Königs Wusterhausenille.

Ajaccio hyvässä Eurovireessä

Tommi Siirilän edustama GFC Ajaccion hyvä Eurovire sai jatkoa tiistaina, kun ranskalaisjoukkue kaatoi kotona sveitsiläisen Volley Amriswilin erin 3-1 (23-25, 25-13, 25-16, 25-18). Kantapäävamman vuoksi koko tammikuun pelikentiltä sivussa ollut Siirilä pelasi ottelussa kaksi ja puoli erää ja tehden joukkueelleen kolme pistettä.

– Yhdet treenit vasta takana, joten oma peli oli juuri sen näköistä, Siirilä tuumaili.

Neljännesvälierien toisen osaottelu pelataan Sveitsissä 15. helmikuuta. Jatkopaikkaan Ajaccio tarvitsee vieraspelistä kaksi erävoittoa. Puolivälierissä vastaan asettuisi joko turkkilainen Fenerbache tai Levski Sofia Bulgariasta.

”Passari-passari -akseli” toimi – Nimir hakkasi 42 pistettä!

Ranskan Pro A -liigassa Eemi Tervaportin Poitiers väänsi täydet viisi erää Toulousen kanssa. Perjantain iltapuhteesta 2-3 -tappion myötä palkintona oli yksi sarjapiste. Ottelun hahmo oli peräti 42 pistettä tehnyt Poitiersin hakkuri Nimir Abdel-Aziz, joka pelasi vielä viime kaudella passarina.

– Meillä passari-passari -akseli toimi tänään ihan hyvin. Muuten todella ailahteleva peli – olisi ollut mahdollisuudet parempaankin, Tervaportti tuumaili.

Narbonnelle ensimmäinen

Lauantain myöhäispelissä Niklas Seppäsen Narbonne avasi kauden voittotilin kaadettuaan kotona Ajaccion 3-2. Seppänen tehtaili ottelussa mukavan pistesaaliin 22/+13. Viikonlopun jälkeen Poitiers on Pro A -liigassa kuudentena, Ajaccio seitsemäntenä ja Narbonne voitostaan huolimatta 12:ntena.

– Narbonne on antanut myrskyvarotuksen, Seppänen sanaili pilke silmäkulmassa.

Maaseik Antwerpenia vahvempi

Belgian liigan kärkijoukkue Noliko Maaseik haki lauantaina 1-3 -vierasvoiton Sauli Sinkkosen ja Elviss Krastinsin edustamalta Topvolley Callant Antwerpenilta.

Sinkkonen saldosi keskeltä pisteet 11/+8, Krastins puolestaan urakoi 37 vastaanottoa 68 prosentin tarkkuudella ja teki siinä sivussa tehot 12/+7. Antwerpenilaisjoukkue jatkaa 16 kierroksen jälkeen sarjassa neljäntenä.

– Johdettiin kolmatta erää 8-3 ja toisella teknisellä oltiinkin sitten tappiolla jo 13-16. Lopulta hävittiin erä 30-32, siihen taisi joukkueelta puhti loppua, Sinkkonen harmitteli.

Lähde: Lentopalloliitto