Roosa Koskelo pääsi juhlimaan viikonvaihteessa uransa neljättä cupmestaruuttaan, kun Branik Maribor vei Slovenian cupin pokallin mukanaan jännittävien vaiheiden jälkeen.

Viime peleissä hieman ruosteessa ollut Maribor löi ensin välierässä Vital Lubljanan 3-0 (25-18, 28-26, 25-9) ja perään finaalissa arkkivihollisensa Calcit Kamnikin 3-2 (25-21, 21-25, 25-23, 27-29, 15-7).

– Oli korkeatasoinen ja tosi tasainen finaali. Molemmat pelasivat hienoa puolustuspeliä ja syöttväti kovaa. Ei olisi uskonut ennakkoon, että pystymme tuollaiseen esitykseen viimeisen parin viikon perusteella. Mutta ei meidän ilmeisesti tarvitse muuta kuin nähdä Kamnikin joukkue, niin alkaa tapahtua. Oli iso voitto, Koskelo hehkutti.

Aiemmat kolme cupmestaruutta Koskelo voitti Suomessa LP Kangasalan (2012) ja LP Viestin riveissä (2014, 2015).

Keskiviikkona Koskelo aloittaa joukkueensa kanssa Slovenian liigan välierät Vital Ljubljanan kanssa.

Tuominen ensikertaa hakkurina

Espanjan liigassa Nette Tuominen esiintyi sanojensa mukaan ensimmäisen kerran elämässään hakkurina, kun Logrono löi vieraissa Menorcan 3-0 (25-19, 25-17, 25-16). Tuominen teki kahdeksan pistettä.

– Peli oli hallinnassa ja keskarit juhlivat tänään aika mukavasti. Autettiin vastustajaa kyllä syöttöviivan takana ja tehtiin paljon virheitä. Lähinnä komennus hakkuriksi oli hämmentävä kokemus, mutta eipähän tarvinnut miettiä turhaan syöttösuuntia vastaanotossa, Tuominen naureskeli.

Runkosarjaa, jonka voiton Logrono on varmistanut jo aikoja sitten, on jäljellä enää ensi lauantain Extremadura-kotiottelun verran.

Ranskassa loppukirin paikka

Laura Pihlajamäen Nantes koki toisen perättäisen tappion Ranskan liigassa ja putosi neljännelle tilalle kaksi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Le Cannet löi Nantesin sen kotikentällä 3-0 (25-22, 25-19, 25-20). Pihlajamäki teki viisi pistettä.

– Huono peli, taisteluilmettä ei näkynyt kentällä. Nyt pitäisi voittaa kyllä loput ottelut runkosarjassa, Pihlajamäki tiivisti.

Nantes kohtaa vielä kuudentena olevan St-Raphaelin ja kärkijoukkue Mulhousen vieraissa. Haarukassa on edelleen sijat 2-5.

Saksan naisten liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaistappiolla

Kaisa Alangon Münster taisteli viisieräisen Stuttgartin kanssa, mutta lopulta kotijoukkue piti pintansa erin 3-2 (25-13, 25-15, 22-25, 20-25, 15-13).

– Kaksi ensimmäistä erää meistä ei ollut vastusta, mutta kolmanteen vaihdettiin vähän kuusikkoa ja peli alkoi kulkea. Ei jäänyt taisteluilmeestä kiinni ja näimme, että Stuttgart on horjutettavissa, suurimman osan pelistä pelannut Alanko kertasi.

Saana Koljosen Vilsbiburg puolestaan hävisi vieraissa Dresdenille 0-3 (14-25, 21-25, 9-25). Suomalaislibero palkittiin joukkueensa parhaana.

– Aivan järkyttävä peli, emme saaneet hieman erikoisella kuusikolla mitään aikaiseksi kentällä. Katseet kohti seuraavaa treeniä, jossa saa luvan tapahtua parempia asioita. Ne viedään sitten kentälle keskiviikkona, Koljonen manasi voimasanojen vahvistamana.

Toiset osaottelut pelataan keskiviikkona ja vierasjoukkueille välieräpaikka on jo katkolla kahdella voitolla.

Sveitsissä melkoinen vuori kiivettävänä

Iida Murron Örebron puolivälierät Ruotsin liigassa käynnistyivät puhtaalla 3-0 (25-13, 25-14, 25-22) -vierasvoitolla Sollentunasta. Murto oli 18/+10 pisteen saalillaan kentän paras pistenainen. Keskiviikkona ja lauantaina Örebrossa jatkuvasta ottelusarjasta selviää kolmella voitolla välieriin.

Teemu Sarnan valmentama Lindesberg hävisi ensimmäisen puolivälierän vieraissa Svedalalle 0-3.

Sveitsin naisten liigassa Teemu Oksasen Kanti Schaffhausenilla on puolivälierissä melkoin vuori ylitettävänä, kun vastassa on Mestarien liigassakin puolivälierissä esiintyvä Volero Zürich. Volero vei ensimmäisen ottelun Schaffhausenissa 0-3 (25-27, 15-25, 11-25).

– Ensimmäinen puolivälierä meni samalla kaavalla kuin aiemmatkin kohtaamiset. Ekassa erässä haastettiin hyvin ja oltiin jo eräpallossakin kiinni, mutta Voleron hakkuri Olesia Rykhliuk (28/+25) käänsi erän lopun muutamalla maailmanluokan jatkohyökkäyksellä. Sen jälkeen peli asteittain siirtyi Voleron hallintaan ja voittajasta ei lopulta jäänyt epäselvyyttä. Ensi lauantaina jatketaan Zürichissä, Oksanen totesi.

Lähde: Lentopalloliitto