Ville Paumola on sijoittunut viidenneksi Sierra Nevadassa FIS:n maailmanestaruuskisojen slopestylessä. Toinen finaaliin päässyt suomalainen Rene Rinnekangas oli neljästoista. Kilpailun voitti Belgian Seppe Smits.

Paumola sai ensimmäisen laskunsa vedettyä hienosti paria pientä epäpuhtautta lukuunottamatta. Niistä kuitenkin rokotettiin kovasti, ja hänen pisteensä 77,50 riittivät ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalle neljä. Toisella laskulla switch backside 1260 tuli kumpuun alas, eikä hän näin ollen saanut parannettua. Rinnekangas kaatui ensimmäisen laskunsa, ja toisella hypyt jäivät sen verran vajaiksi, ettei pisteet juurikaan parantuneet.

– Ihan mukava päivä oli, tosi hyvä keli ja laskukin meni ihan ok. Väghän jäi harmittamaan, ettei ihan kliiniä rania saanut ja toka jäi vielä vähän palloon, mutta sellaista se on. Vähän kädet osui maahan frontti neljässätoista, niin ne aika paljon rokotti flow-pisteissä, Paumola kommentoi.

17-vuotias Rinnekangas pääsi MM-debyytissään hienosti finaaliin, ja vaikka finaalissa ei nappisuoritusta tullutkaan, oli vielä nuorten maajoukkueessa laskeva iisalmelainen päivään tyytyväinen:

– Ekalla vedin kolmannen hyppyrin vähän pidemmälle mitä kuvittelin ja toisella skidisti liian lyhyeksi, niin kivasti ponkautti kummun reunasta. Olen silti tosi, tosi tyytyväinen, että pääsin ylipäänsä finaaliin. Big airissa tullaan näkemään kovia trikkejä, kun täällä on kovia laskijoita ja X Gameseista Norjasta tulee vielä lisää, Rinnekangas kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli hivenen harmissaan, miten pienestä palkintopalli oli kiinni:

– Olisi kyllä rahkeita Villellä podiumille ollut. Siis Villehän laski todella hyvin, laskussa olisi ollut rahkeita jopa voittoon saakka. Se oli vain osoitus siitä, että kaikki on tosi pienestä kiinni. Pari pientä virhettä, niin sieltä ropistaan viidenneksi. Ihan okei tuloksena silti, ja liikeneehän tuosta vähän karkkirahaakin Villelle, päävalmentaja Koskinen kommentoi.

Lähde: Lumilautaliitto