Suomen lentopallomaajoukkueen libero Roosa Koskelo voitti lentopallon Slovenian mestaruuden Branik Mariborin paidassa.

Maribor vei kolmannen finaalin nimiinsä kotikentällään 3-1 (21-25, 25-18, 25-10, 25-16). Erätappio oli joukkueen ainoa kolmessa finaalissa.

– Olimme ensimmäisessä erässä jotenkin aivan superhermoistuneita ja Kamnik syötti meidän kumoon riskisyötöllä. Sen jälkeen saimme kaikkiin eriin tosi hyvät alut ja sehän tietysti helpotti meidän hermostuneisuutta huomattavasti. Puolustimme hyvin ja kolmessa voittoerässä myös syötettiin tosi hyvin, Koskelo kertasi peliä.

– Kamnik oli kahtena viime vuotena vienyt täällä mestaruuden, joten tämä oli iso juttu seurallemme. Sanottakoon kyllä, että ei täällä samalla tavalla osata mestaruuksia juhlia kuin suomalaiset osaa, Koskelo nauroi.

Branik Maribor voitti kauden aikana myös Slovenian cupin sekä sijoittui pronssille Mevza-liigassa.

Tuomiselle avausvoitto Espanjan finaaleissa

Nette Tuomisen Naturhouse Ciudad de Logrono avasi Espanjan liigan finaalit murskaavasti kotonaan. Se kukisti Figaro Peluqueros Hariksen 3-0 (25-13, 25-15, 25-16). Tuominen kävi pallon ajan kentällä toisessa ja kolmannessa erässä

– Voitettiin liiankin selkeästi. Vastustaja ei saanut omaa peliä käyntiin missään vaiheessa ja meillä onnistui kaikki. Heti sunnuntaina pelataan taas ja varmasti tiukempi vääntö tulossa, jos Haris nousee omalle tasolle, Tuominen totesi.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Logrono on finaalissa kuudetta kertaa perättäin ja puolustaa mestaruutta kolmelta edelliskaudelta.

Jasmine Tahvanaisen Antwerpen hävisi Belgian liigan puolivälierien avauksessa suurelle ennakkosuosikille Gentille kotonaan 1-3 (15-25, 23-25, 25-16, 24-26).

Sveitsissä Teemu Oksasen valmentama Kanti Schaffhausen päätyi kahdeksannelle tilalle hävittyään sijoitusottelun sijoist 7-8 Könizille 0-2.

Lähde: Lentopalloliitto