Suomen tytöt ja pojat saavuttivat torstaina hopeaa joukkuekilpailusta junioreiden EM-kilpailuissa Talissa.

Tyttöjen mestaruuden otti uusinnassa Englanti ja poikien mestaruuden voitti Ruotsi.

Tyttöjen loppuottelu oli alussa tasainen. Englanti johti viidellä pisteellä neljännessä ruudussa. Siitä ero nousi kuudennessa ruudussa 49 pisteeseen. Suomi ei ollut kuitenkaan luovuttanut. Suomen tytöt taistelivat upeasti ja ratkaisu meni viimeiseen ruutuun. Ennen ankkureita voitto näytti valuvan Englannille, mutta Englannin ankkuri Mia Bewley jätti pöydälle keilat 1,2,4 ja 10.

Teea Mäkelän tehtyä paikko, täytyi Mian paikata Englannin voittaakseen. Ei paikannut, vaan otti kolme pois. Teealla oli voiton avaimet kädessä. Yhdeksällä keilalla voitto. Heitto suuntautui hieman paksuksi ja kaksi keilaa jäi pystyyn. Näin edessä oli uusinta. Kaikki pelaajat heittivät yhden heiton ja pisteet lasketaan yhteen. Ensimmäinen päättyi 38-38. Toisessa uusinnassa Englanti oli vahvempi 38-34. Näin mestaruus Englantiin.

Poikien loppuottelu lähti käyntiin Suomen komennossa. Kahden ruudun jälkeen ero oli 21 pistettä. Ruotsi hyökkäsi William Svenssonin johdolla. Hän paukutti ensimmäisen ruudun paikon jälkeen kaatoja kaatojen perään. Ruotsi johti viiden ruudun jälkeen 29 pisteellä. Tämän jälkeen Suomi ei saanut enää kiriä aikaiseksi, vaan ero repesi sataan pisteeseen. Ruotsi juhlii joukkuemestaruutta sarjoin 937-814.

Lähde: Suomen Keilailuliitto