Kauden Timanttiliigan alkuun on aikaa vielä kuukausi, mutta jo nyt on selvää, että Qatarin Dohan avauskilpailussa nähdään huikeita kaksintaisteluja.

Timanttiliigan virallisilla sivuilla on jo julkistettu osa osallistujista. Huikeita kaksintaisteluja nähdään ainakin naisten 200 metrillä ja 3000 metrin esteissä sekä miesten 400 metrillä ja korkeudessa.

Naisten 200 metrillä kohtaavat Rion olympiavoittaja, Jamaikan Elaine Thompson sekä olympiakakkonen ja maailmanmestari Hollannin Dafne Schippers. Kaksikko kävi viime vuonna huikeita taisteluja niin 100 kuin 200 metrilläkin. Nyt katsotaan, kuka on alkukaudesta maailman nopein nainen.

Ennätykset: Schippers 21,63 – Thompson 21,66

Yksi viime vuoden Timanttiliigan huikeimmista taistelupareista oli kenialaisten Ruth Jebetin ja Hyvin Kiyengin otatukset naisten 3000 metrin esteissä. Molemmat ottivat voittoja vuorotellen, mutta lopulta Jebet vei Timanttiliiga – sivutuotteena syntyi myös huikea maailmanennätys 8.52,78 Pariisissa. Rion olympialaisissa Jebet voitti, Kiyeng oli kakkonen.

Ennätykset: Jebet 8.52,78 – Kiyeng 9.00,01

Miesten ratakierroksella Grenadan Kirani James ja USA:n Lashawn Merritt ovat käyneet lukuisia ikimuistoisia kaksinkamppailuja. Viime vuonna Merritt vei Timanttiliigan. Olympiakullan vei sen sijaan uskomattomasti maailman kärkeen humahtanut Etelä-Afrikan Wayde van Niekerk fantastisella ME-ajalla 43,03. Hän ei ole mukana vielä Dohassa.

Ennätykset: Merritt 43,65 – James 43,74

Qatarin oma poika Mutaz Essa Barshim on voittanut korkeushypyn Timanttiliigan kahdesti. Viime kaudella voiton vei kuitenkin jenkki Erik Kynard Barshimin nenän edestä. Barshim ei ole onnistunut koskaan voittamaan Timanttiliigan kilpailua kotiyleisönsä edessä, tuleeko sellainen nyt?

Ennätykset: Barshim 243 – Kynard 237