Venäjän kohuttu dopingilmiantaja Aleksandr Hjutte ei kadu tippaakaan, että lähti tekemään IAAF:n kanssa yhteistyötä käräyttämällä oman valmentajansa ja kertomalla oman versionsa tapahtumista (lue lisää).

Hjutten toiveena oli, että viimeistään CAS (Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin) lyhentäisi miehen neljän vuoden dopingpannaa. Lopputulos oli kuitenkin se, että CAS jätti voimaan neljän vuoden kakun, mikä tarkoitti myös Hjutten uran päättymistä.

– En ole pettynyt CASin päätöksestä, koska tiesin kirkkaasti saavani maksimaalisen rangaistuksen. Valitettavasti minulla ei ollut rahaa hyvään juristiin, joka olisi puolustanut minua, Hjutte sanoo Sport-Expressille.

Hjutte kiistää suurimman osan venäläislehdistössä olleista tiedoista, joiden mukaan Hjuttella olisi ollut vaatimuksia ilmiantajan roolissaan. Venäläislehdistön mukaan Hjutte esimerkiksi vaati lyhyempää rangaistusta.

Hjutte myöntää tehneensä yhteistyötä IAAF:n kanssa, mutta hänen mukaansa Venäjän yleisurheiluliitto oli täysin tietoinen tästä.

– Mitään en kadu. Oli mielestäni oikein, etten salannut mitään, vaikka urani päättyikin.

Dopinguutisia kootusti lisää täältä.