Eugenen Timanttiliigassa käytiin muutama laji jo perjantaina, vaikka pääpäivä on lauantai. Naisten 3000 metrin estejuoksu oli huima näytelmä.

Kilpailusta odotettiin ME-naisen Ruth Jebetin näytöstä, mutta toisin kävi. Vasta 18-vuotias kenialainen Chelliphine Chespol juoksi voittoon ajalla 8.58,78, mikä on maailmantilaston kärkitulos sekä kaikkien aikojen kakkosaika.

Tulos syntyi vielä hämmästyttävällä tavalla. Chespol siirtyi kärkeen 600 metriä ennen maalia ja teki jo eroa muihin. Ennen toiseksi viimeistä vesiestettä hän kuitenkin pysähtyi korjaamaan piikkaria jalkaansa, se oli ilmeisesti osin irtoamassa. Tämä vei sekunteja hänen ajastaan, ja Chespol jäi kisan kolmanneksi tässä vaiheessa. Korjailun jälkeen nuori kenialainen rynni uudelleen johtopaikalle ja voitti kilpailun parantaen ennätystään seitsemän sekuntia.

Jebetin ME-aika on 8.52,78.

Chespolin tulos on juniorien maailmanennätys. Kenian Beatrice Chepkoech oli kakkonen 9.00,70 ja Jebet kolmas 9.03,52.

Pituudessa USA:n Brittney Reese ponkaisi maailman kärkituloksen 701 ja löi Rion olympiavoittajan Tianna Bartolettan, jonka tulos oli 683.

– Tavoite oli seitsemän metriä, joten olen juuri siinä missä pitääkin tässä vaiheessa kautta. Tiesin, että pystyn tuollaiseen hyppyyn, Reese sanoi IAAF:n nettisivuilla.