Manageriyhtiö Rosa Associati asetti EPO:sta kärynneen maratonin olympiavoittajan Jemima Sumgongin kolme harjoituskaveria väliaikaiseen kilpailukieltoon.

Yhtiön urheilijoista kieltoon joutuivat Pariisin maratonin tämän vuoden voittaja Purity Rionoripo, Tokion maratonin tämän vuoden voittaja Sarah Chepchirchir ja Pariisin maratonin viime vuoden mestari Visiline Jepkesho. Lue uutisemme heidän hyllytyksestään tästä linkistä.

Hyllytys aiheutti heti paljon spekulointeja mahdollisista dopingkäryistä kolmikon kohdalla.

Yhtiön johtaja Federico Rosa kuitenkin kertoi, ettei kolmikkoa epäillä dopingista, mutta he ovat mukana tutkimuksissa, missä yritetään selvittää Sumgongin käryn taustoja. Sumgong odottaa yhä B-näytteensä tutkimista.

– Ilman muuta he ovat jälleen meidän urheilijoitamme, kun tutkimukset valmistuvat. He eivät ole kärynneet yhtään mistään, mutta olemme pyytäneet heitä olemaan kilpailematta niin kauan, kun he ovat kertoneet tietonsa Jemiman kärystä, he ovat kuitenkin samaa harjoitusryhmää, Rosa sanoi kenialaiselle Daily Nationille.

Rosa myös lisäsi, ettei ole pyytänyt Kenian liittoa tai Kenian antidopingtoimistoa ADAK:ia tutkimaan yhtäkään urheilijaa.

– Miten minä voisin sellaista edes pyytää? En edes tunne yhtään ihmistä ADAK:ista. Me haluamme olla estämässä kaikkea mahdollista kiellettyä, ja haluamme kaikkien urheilijoidemme olevan puhtaita. Teemme mielellämme kaikkien tahojen kanssa yhteistyötä sen minkä voimme, että kiellettyjen aineiden käyttö Keniassa vähenisi.